Dolar

32,3388

Euro

34,8565

Altın

2.391,52

Bist

10.276,88

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Suriyeli muhaliflere çağrı

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Suriyeli muhaliflere çağrı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 19:15:13

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Suriyeli muhaliflere çağrı
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Suriyeli muhalif gruplara bu ay içinde Riyad'da düzenlenecek toplantıyı fırsat bilerek ülkedeki krizi sona erdirmek için bir "eylem planı" üzerinde anlaşmaları çağrısında bulundu.

İİT Genel Sekreteri İyad Medeni, yaptığı yazılı açıklamada, "Teşkilat, bütün Suriyeli muhalif gruplara, Riyad toplantısını fırsat bilerek tüm kesimlerin mutabakatına dayalı bir eylem planı üzerinde anlaşmaları çağrısında bulunuyor" ifadelerine yer verdi.

Medeni açıklamasında, Suriyeli muhalif grupların liderlerine seslenerek "Cenevre 1" temelinde Suriye krizinin çözülmesi, demokrasinin, adalet ve ulusal birliğinin tesisi, devlet kurumlarının yeniden inşası ve Suriye halkının meşru taleplerinin yerine getirilmesi için safların birleştirilmesi çağrısında bulundu.

Genel Sekreter ayrıca, İİT'nin, Suriye krizine siyasi bir çözüm bulunması ve Suriye halkının acılarına son verilmesi için uluslararası ve bölgesel çabalara destek verdiğini de yineledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Suriye görüşmelerinde, Suriyelilerin önderliğinde 6 ay içinde geçiş süreci, taraflar arasında müzakerelerin başlaması ve ateşkes sağlanması, yeni bir anayasa, 18 ay içinde adil bir seçim yapılması ve Birleşmiş Milletler denetiminde "kimin terörist, kimin muhalif" olduğunun belirlenmesi konularında anlaşmaya varılmıştı.

Suriyeli muhalif grupların Birleşmiş Milletler gözetiminde krizinin çözümü için gelecek hafta Suudi Arabistan'da bir araya gelmesi bekleniyor.

Haber Ara