Dolar

32,2879

Euro

34,9587

Altın

2.441,22

Bist

10.173,42

İsim benzerliği bu defa firmayı zora soktu

AYDIN (İHA) â€' Ülke genelinde isim benzerlikleri zaman zaman vatandaşların başına iş açarken, firmalardaki isim benzerliği de işletmeleri sıkıntıya sokmaya başladı. Aydın'da iki ayrı şubesi ile pide, döner ve kebap solunu işleten Fatih Esenuluğ, domuz eti yakalanan bir başka firma ile kendi firmasının benzer ismi taşıdığını belirterek yaşanan domuz eti skandalında en çok zarar görenlerin işini dürüst yapan esnaflar olduğunu belirterek cezaların daha caydırıcı olmasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 12:27:49

İsim benzerliği bu defa firmayı zora soktu
AYDIN (İHA) â€" Ülke genelinde isim benzerlikleri zaman zaman vatandaşların başına iş açarken, firmalardaki isim benzerliği de işletmeleri sıkıntıya sokmaya başladı. Aydın'da iki ayrı şubesi ile pide, döner ve kebap solunu işleten Fatih Esenuluğ, domuz eti yakalanan bir başka firma ile kendi firmasının benzer ismi taşıdığını belirterek yaşanan domuz eti skandalında en çok zarar görenlerin işini dürüst yapan esnaflar olduğunu belirterek cezaların daha caydırıcı olmasını istedi.

Aydın'da geçtiğimiz aylarda bir kasaba ait iş yerinin domuz kesim mezbahası olarak kullanıldığının belirlenmesinin ardından halkta başlayan tedirginlik birçok işyerini olumsuz etkiledi. Belediye, Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince 720 ayrı iş yerinde yapılan denetimlerinde Aydın'da Toptan Gıdacılar Çarşısı'ndaki bir yemek fabrikasında domuz eti kullanıldığı belirlenmiş ve ilgili firma hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

"Cezalar Caydırıcı Olmalı"

Aydın'da biri Kurtuluş Mahallesi Garaj Caddesi üzerinde diğeri de Efeler Mahallesi Mevlana Caddesi üzerinde iki ayrı şubede Nehir Pide, döner ve Kebap Salonu işletmeciliği yaptığını ve isim benzerliğinden dolayı ciddi derecede mağduriyet yaşadığını belirten işletmeci Fatih Esenuluğ, cezaların caydırıcı olmasını istedi. İşinin erbabı bir kasap ya da lokantacının domuz etini bilmemesinin mümkün olmadığını belirten Esenuluğ, "Maalesef cezalar caydırıcı olmadığı için birileri bu işi meslek haline getiriyor, olan dürüst esnafa oluyor. Domuz eti kesen ve kullananlara 15 bin 466 TL cezai müeyyide uygulanmış. Bence bu cezalar caydırıcı hale getirilmelidir. Aydın'da birkaç kişi suç işliyor. Kasap ve lokantacılık yapan birçok kişi suçlulardan daha çok zarar görüyor. Denetimlerde Gıdacılar Çarşısı'nda bizim işyeri ile benzer ismi taşıyan bir firmada domuz etine rastlanmış. Yasal işlem yapılmış. Firma'ya da 15 bin 466 Lira ceza kesilmiş. Firma kesilen para cezasını ödeyince suçunun cezasını güya çekmiş oluyor. Ama olan işini dürüst yapan esnafa oluyor. Yaşanan olaylardan sonra her gün birilerine o kötü işi yapan firmanın bizim firma olmadığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Suçu başkasının işleyip cezayı bizim gibi başkasının çektiği birçok esnaf var. İşini doğru dürüst yapmaya çalışan esnaflar olarak halkın sağlığı ile oynayan işini haram ve hile karıştıranların daha şiddetli cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Haber Ara