Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İşçi olarak başladıkları meslekte patron oldular

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Mehmet ve Hanife Arabacı çifti, kurdukları çamaşır yıkama evinde bölge halkının çamaşırlarını yıkıyor. 5 yıl önce işçi olarak başladıkları meslekte kısa sürede patron oldular.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-05 14:07:29

İşçi olarak başladıkları meslekte patron oldular
Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Mehmet ve Hanife Arabacı çifti, kurdukları çamaşır yıkama evinde bölge halkının çamaşırlarını yıkıyor. 5 yıl önce işçi olarak başladıkları meslekte kısa sürede patron oldular.

Yıllar önce Edremit'te kurulan Balıkesir'in ilk çamaşırhanesinde işçi olarak çalışan Mehmet (66) ve Hanife (62) Arabacı çifti, çocuklarının destekleriyle kendi iş yerlerini kurdu. 5 yıldır ucuz fiyatla bölge halkının çamaşırlarını yıkayan, kurutan ve ütüleme hizmeti veren çift, çalışma azmiyle dikkat çekiyor. Ülkedeki pek çok şehir merkezinde bile bulunmayan çamaşır yıkama evini gören vatandaşlar, iş yerine şaşkınlıkla bakarken, 1 makine dolusu çamaşır, 3 saat içinde yıkanıp, kurutulup, ütülendikten sonra müşteriye teslim edilebiliyor.

Oteller, yalnız yaşayanlar, yaşlılar, askerler ve kalabalık ailelerin tercih ettiği çamaşır yıkama evi ile ilgili bilgiler veren Mehmet Arabacı, samimi tavırlarıyla dikkat çekti. Ucuz fiyatlarla vatandaşların sıkıntılarını çözmek için mücadele gösterdiklerini vurgulayan Mehmet Arabacı, "3 sene boyunca ilçemizde kurulan çamaşırhanede eşimle birlikte çalıştık ve burasını devir aldık. Müşterilere mümkün olduğu kadar aynı gün çamaşırlarını teslim etmeye çalışıyoruz. Çamaşır yıkama, kurutma ve istenirse ütüleme hizmetini veriyoruz. En hızlı ve iyi hizmeti ucuz fiyatla vermeye çalışıyoruz. Bekarlar, yaşlılar, çok çocuklu aileler, evlerinde kurutma yeri olmayanlar, hafta sonları askerler, otellerden çamaşırlar geliyor. Silindir ütümüz de var. İyi havalarda çamaşırlarımızı yan taraftaki yerimizde de kurutuyoruz. Seremediğimizde de kurutma makinelerine koyuyoruz çamaşırları. Sabah gelen bir çamaşır 3 saat sonra teslim alınabiliyor. Fiyatlar bizde çok düşük. Bir makine dolusu çamaşır 10 liraya yıkanıyor ve kurutuluyor. Ütü de istenirse, pantolon ve gömleklerin tanesi 2 lira. Çarşaf, nevresimlerin tanesi 1 lira. Yastık 50 kuruş. Müşterileri memnun edebilmek, sıkıntılarını çözebilmek için fiyatları düşük tutuyoruz. 5 seneden beri fiyatlarımız hiç değişmedi. Rastgele değil, en iyi parfümlü deterjanları kullanıyoruz. Yorgan, battaniyeleri 15-20 liraya yıkıyorlar halı yıkamacılar. Biz ise 10 liraya yıkanıp kurutuluyor" dedi.

Mehmet Arabacı'nın iş ve hayat arkadaşı Hanife Arabacı da, zaten evde yapmaya alışkın olduğu işi kendi iş yerlerinde yaparak eşine yardım etmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Haber Ara