Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Is adami Mustafa Koc'un vefati

Is adami Mustafa Koc'un vefati

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 19:41:32

Is adami Mustafa Koc'un vefati
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, "TÜRKONFED olarak, Mustafa Koç'un kaybının derin üzüntüsü içindeyiz" ifadelerini kullandı.

İş dünyası temsilcileri, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Kadooğlu, yayınladığı mesajında, Türkiye ekonomisinin sanayi hamlesine ilk harcı koyan Koç Topluluğu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un, Türkiye'nin ekonomik, demokratik ve toplumsal hayatına çok önemli katkılar yapmış değerli bir iş insanı ve sivil toplum gönüllüsü olduğunu vurguladı.

TÜRKONFED olarak, Mustafa Koç'un kaybının derin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Kadooğlu, şunları kaydetti:

"Kendini, Türkiye'nin üretim ve yatırımına, girişimcilikten KOBİ'lerin gelişimine, mesleki eğitimden iş dünyasında cinsiyet eşitliğine kadar birçok alanda gelişimine adamıştı. Özel sektörde geçirdiği iş yaşamı kadar, sivil toplum örgütlerinde aktif olarak aldığı görevleri de başarıyla yerine getirmiş bir iş insanıydı.

TÜRKONFED üyesi olan TÜSİAD Onursal Başkanı ve TÜSİAD 2005-2010 Dönemi Yüksek İştişare Konseyi Başkanı ve DEİK Üyesi'ydi. 1984 yılında Tofaş'ta müşavir olarak başladığı iş hayatında, her kademeyi emek vererek, üreterek ve paylaşarak çoğaltan; Türkiye'nin en büyük holdinglerinden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı da olan Mustafa Koç'u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz."

- "Mustafa Koç'un vefatını üzüntüyle öğrendik"

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Sevim ise "Mustafa Koç'un vefatından dolayı derin bir üzüntü içindeyiz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz" açıklamasını yaptı.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Türk iş dünyasının değerli iş adamlarından Mustafa Koç'un vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemiz ekonomisinin yanı sıra, inşaat malzemeleri sektörümüzün de gelişimine sanayi ve ticaret alanında yaptığı yatırımlarla ve sağladığı istihdamla önemli katkılarda bulunan Koç Holding, merhum Mustafa Koç'un yönetiminde başarılı çalışmalara imza atmıştır. Kendisine Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, Koç Holding çalışanlarına, iş dünyamıza ve ülkemize başsağlığı dileriz."

Haber Ara