Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-12 00:31:08

Irak'taki şiddet olayları
Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da meydana gelen şiddet olaylarında 8 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Seba el-Bur bölgesindeki pazar yeri yakınına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Bağdat'ın orta kesiminde bulunan Şeyh Ömer mahallesindeki patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı, Diyala'nın merkezi Bakuba'daki patlamada ise 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

- DAEŞ 4 kişiyi öldürdü

Öte yandan, Ramadi'nin önde gelenlerinden Ebu Casim ed Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in Enbar vilayeti merkezi Ramadi'de kaçırdıkları 4 kişiyi, Sahavat olarak adlandırılan hükümet yanlısı Sünni aşiret milislerinden oldukları gerekçesiyle öldürdüğünü söyledi.

DAEŞ'in ayrıca, Beyci Petrol Rafinesi yakınlarında bazı tesisleri ele geçirdiği kaydedildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Irak'ın Salahaddin vilayetindeki Beyci Petrol Rafinerisi yakınlarında emniyet güçleri ile DAEŞ üyeleri arasında devam eden çatışmalar sonucunda örgüt rafinerinin güneyindeki bazı tesisleri ele geçirdi.

Haziran 2014'te devre dışı kalan Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Beyci, sık sık Irak güvenlik güçleri ile DAEŞ militanları arasındaki çatışmalara sahne oluyor. DAEŞ, başkent Bağdat ile Musul kentini bağlayan güzergahta yer alan stratejik öneme sahip Beyci kentinin de bir kısmını ele geçirmişti.

Haber Ara