Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Irak'taki deprem

Dışişleri Bakanlığı:- 'Deprem acısını birçok kez yaşamış olan Türk halkı, İran ve Irak halklarıyla dayanışma içindedir'- 'Ülkemiz, dost ve kardeş İran halkına, ihtiyaç duyulduğu takdirde Kızılay ve AFAD ile yardım elini uzatmaya hazırdır'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-13 11:11:45

Irak'taki deprem
Dışişleri Bakanlığınca, deprem acısını birçok kez yaşamış Türk halkının, İran ve Irak halklarıyla dayanışma içinde olduğu belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün meydana gelen depremden, İran'ın Irak sınırında bulunan Kirmanşah eyaletinin de ciddi biçimde etkilendiği vurgulanarak, eyalette deprem sonucu çok sayıda can kaybı yaşandığı ve yaralı bulunduğunun büyük bir üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadele yer verildi:

"Deprem acısını birçok kez yaşamış olan Türk halkı, İran ve Irak halklarıyla dayanışma içindedir. Ülkemiz, dost ve kardeş İran halkına, ihtiyaç duyulduğu takdirde Kızılay ve AFAD ile yardım elini uzatmaya hazırdır. Deprem nedeniyle İran'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

Haber Ara