Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Irak Meclis Başkanı Cuburi:

Irak Meclis Başkanı Cuburi:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-23 14:56:34

Irak Meclis Başkanı Cuburi:
Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan bölge halkının silahlandırılıp örgüte karşı verilen mücadelede bunların da iştirak etmesi gerektiğini söyledi.

Cuburi, meclis binasında yaptığı basın toplantısında, DAEŞ saldırıları sonucu yerlerinden edilen ve ülke içerisinde sığınmacı konuma düşen insanların teröristlerden geri alınan bölgelere geri dönmesi için gerçek çözümlerin üretilmesi gerektiğine işaret etti.

"Sığınmacılar için en doğru çözüm bölgelerinin kurtarılması ve evlerine geri dönmeleridir" diyen Cuburi, çok sayıda gönüllünün (Sünni) Enbar ve Salahaddin vilayetlerinin kurtarılması operasyonuna iştirak etmesinin doğru bir adım olacağını sözlerine ekledi.

-"Sünnilerin evlerine dönmesine izin verilmiyor"

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in geçtiğimiz yıl Haziran ayındaki saldırıları sonucu Enbar, Salahaddin, Musul ve diğer bölgelerden çok sayıda kişi yerinden edilerek ülke içerisinde sığınmacı konumuna düşmüştü. Şii milislerce DAEŞ'ten geri alınan bazı Sünni bölgelere halkın dönmesine ise izin verilmediği biliniyor. Bunun üzerine Iraklı Sünniler bölgelerinde muhtemel demografik değişikliğe gidilmesinden kaygı duyuyor.

Haber Ara