Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Irak güçlerinin DAEŞ'e yönelik operasyonları

Irak güçlerinin DAEŞ'e yönelik operasyonları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 22:55:01

Irak güçlerinin DAEŞ'e yönelik operasyonları
Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'nin DAEŞ'in elinden kurtulmasının yaklaştığını, çok yakında Ramadi sınırında olacaklarını söyledi.

Ubeydi, Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları hakkında düzenlediği basın toplantısında, askeri güçlerin daha önce hazırlanan plan çerçevesinde hareket ettiğini ve Enbar'daki tüm cephelerde ilerleme kaydettiğini belirtti.

Ramadi'nin DAEŞ'in elinden kurtulmasının yaklaştığını ifade eden Ubeydi, "Çok yakında Ramadi sınırında olacağız. O zaman emniyet güçleri, Haşd-ı Şabi milisleri ile silahlı aşiret güçlerinin desteğiyle kentin kurtarılması için operasyonun ikinci temel aşaması başlayacak" dedi.

Güvenlik güçlerinin Enbar ve Salahaddin'de DAEŞ'in birçok saldırısına karşı koyduğunu, saldırıda onlarca militanın öldürüldüğünü belirten Ubeydi, şunları ifade etti:

"Güvenlik güçleri tüm cephelerde ilerleme kaydetti. Şimdiye kadar Ramadi sınırına ulaşabilirdik. Ancak askeri plan gereği bazen yavaş hareket etmek gerekir. Savaş, hava desteği olmadan yürütülemez. Hava şartları ve aşırı sıcaklar uçakların görevini doğru şekilde yerine getirmesine engel olduğundan biraz yavaşlama oldu."

- 74 DAEŞ militanı öldürüldü

Öte yandan, hükümete bağlı Savaş Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak ordusuna bağlı uçakların Ramadi'nin çeşitli bölgelerinde DAEŞ mevzilerini bombaladığı, 60 militanın öldürüldüğü belirtildi. Ramadi'de örgüte ait mevzilerin yanında bir tünel, cephanelik ve birçok aracın imha edildiği aktarıldı.

Irak İttihadiye Polis Güçleri Şefi Şakir Cevdet de yaptığı yazılı açıklamada, El-Mudig bölgesi yakınlarında DAEŞ miltianları ile girilen çatışmada 14 militanın öldürüldüğünü, 6 aracın kullanılmaz hale getirildiğini belirtti.

Irak güvenlik güçlerinin 13 Temmuz'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik Enbar operasyonuna başladığı bildirilmişti.

Enbar'ı kurtarma operasyonun kent merkezi Ramadi'nin yanında Felluce'yi de kapsadığı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının DAEŞ mevzilerini belirleme ve istihbarat bilgisi paylaşımı konusunda operasyona katıldığı ifade edilmişti.

Haber Ara