Dolar

32,1056

Euro

35,1039

Altın

2.469,49

Bist

10.158,63

Irak Başbakanı İbadi:

Irak Başbakanı İbadi:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 18:05:35

Irak Başbakanı İbadi:
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Bağdat, Şam, Moskova ve Tahran yönetimlerine bağlı güvenlik uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen dörtlü istihbarat odasının, "çalışmalarına henüz başlamadığını" belirtti.

Irak'ın Kerbela kentinde konuşan İbadi, terör örgütü DAEŞ'e karşı karada savaşacak yabancı güçleri ülkeye getirme niyetlerinin olmadığını dile getirerek, "DAEŞ ile mücadele, ancak Iraklı savaşçılarla mümkün olabilir" ifadesini kullandı.

"Rusya, İran, Suriye ve Irak'tan oluşan dörtlü istihbarat odası gerçek çalışmalarına henüz başlamadı" diyen İbadi, ağustos ayında başlattığı reform sürecinin "uzun ve yorucu" olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Ülkedeki yolsuzlukların devamı için kaos ortamı yaratmak isteyenler var. Devlette kötü yönetim ve ilgisizlik sonucu kamu malı heder oldu. Kamu malının heder olması da yolsuzluğun en bariz omurgasını teşkil ediyor."

İbadi, cumartesi günü Moskova, Tahran ve Esed yönetiminin terör örgütü DAEŞ'e karşı Irak'ı silahlandırmasının önünde bir engel olmadığını ifade etmiş ve Rusya'nın, ülkesindeki DAEŞ hedeflerini vurmak istemesi halinde bu planı inceleyebileceklerini açıklamıştı.

Haber Ara