Dolar

32,2002

Euro

35,0171

Altın

2.519,22

Bist

10.739,57

Irak Başbakanı İbadi'den petrol şirketlerine güvence

Irak Başbakanı İbadi'den petrol şirketlerine güvence

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 22:44:19

Irak Başbakanı İbadi'den petrol şirketlerine güvence
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, son günlerde ülkenin güneyinde bulunan petrol sahalarına yakın bölgelerde, enerji sektöründe çalışmak isteyen yüzlerce kişinin katıldığı eylemler ve yaşanan gerilimin ardından, "petrol şirketleri ve çalışanlarını koruma" sözü verdi.

Irak Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Basra'daki "Batı Kurna-2" petrol sahasını ziyaret eden İbadi, burada "Lukoil" şirketi yöneticileri ile bir araya geldi.

Irak hükümetinin "halkın servetini korumak için hiçbir çabayı esirgemeyeceği ve petrol tesisleri ile çalışanlarının korunması için sorumluluklarının tümünü yerine getireceğine" işaret edilen açıklamada, "Petrol, Irak halkının milli servetidir. Hükümetimizin görevi de bu serveti korumak ve bu konuda herhangi bir kusura mahal vermemektir" ifadesine yer verildi.

Son günlerde Basra'nın petrol sahalarına yakın bölgeleri, iş isteyen Iraklıların gösterilerine sahne oluyor. Bir göstericinin öldüğü olayların, petrol şirketlerinde korku ve endişeye neden olduğu belirtiliyor.

Haber Ara