Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İngiltere ile Fransa arasındaki kaçak göçmen sorunu

İngiltere ile Fransa arasındaki kaçak göçmen sorunu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-31 13:39:17

İngiltere ile Fransa arasındaki kaçak göçmen sorunu
İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesi ile Fransa arasındaki Manş Tüneli'nde yaşanan kaçak göçmen sorunuyla ilgili önlemleri artıracaklarını ve bu çerçevede Fransa tarafına daha fazla tel örgü ile özel eğitimli köpeklerin yer aldığı ekipler yerleştireceklerini söyledi.

Güneydoğu Asya turunu tamamlayarak İngiltere'ye dönen Cameron, çok sayıda kaçak göçmenin Fransa ile İngiltere'yi bağlayan tüneli kullanarak geçmeye çalışmasıyla ilgili sabah acil kabine toplantısına başkanlık etti.

Toplantı sonrası açıklama yapan Cameron, soruna çözüm bulmanın öncelikleri olduğunu belirterek, "Ülkemize yasa dışı yollarla girmeye çalışan insanlar var ve tatile giden kişiler ile tır şoförleri bu sorundan dolayı gecikmeler yaşıyor. Bu durum kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Sınırın Fransa tarafına daha fazla tel örgü ve özel eğitimli köpeklerin yer aldığı ekipler yerleştireceklerini kaydeden Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bugün konuyu görüşeceğini ve sınıra ekstradan sağlanan Fransız polis kuvvetlerinden dolayı kendisine teşekkür edeceğini ifade etti.

Cameron, sınırın İngiltere tarafındaki Kent şehrinde ise tatile gidenler ile tır şoförlerine yardım etmek istediklerini ve bu çerçevede Savunma Bakanlığına ait askeri yolları kullanıma açacaklarını belirtti.

İngiltere ile Fransa'yı bağlayan tünelde yaşanan kaçak göçmen sorunu dolayısıyla iki ülkede de önlemler alınıyor. İngiliz basını 3 bin 500'den fazla kaçak göçmenin bu hafta tüneli kullanarak, Fransa'dan İngiltere'ye geçmeye çalıştığını bildiriyor.

Her gün tünelden geçmeye çalışan binlerce yasa dışı göçmen, iki ülke arasındaki ulaşımın aksamasına neden oluyor. Bu yaz tünelin Fransa tarafından İngiltere'ye geçmeye çalışan 9 kaçak göçmen hayatını kaybetmişti.

İngiliz ve Fransız yetkililer bu hafta Londra'da konuya ilişkin toplantı yapmıştı. İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May ile Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Calais'te güvenliğin artırılması için 7 milyon sterlin ek finans sağlanması konusunda anlaşmıştı. Fransa bu hafta, ülkenin en büyük kaçak göçmen kampı olan ve Avrupa'dan İngiltere'ye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin girişimde bulunduğu en önemli sınır kapısı olarak bilinen Calais şehrine fazladan 120 polis gönderdiğini açıklamıştı.

Haber Ara