Dolar

32,1941

Euro

35,0052

Altın

2.515,38

Bist

10.739,57

İnegöl yeni kapalı semt pazarına kavuşuyor

İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahallelerine hizmet verecek olan kapalı semt pazarının temeli atıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-09 13:32:01

İnegöl yeni kapalı semt pazarına kavuşuyor
İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahallelerine hizmet verecek olan kapalı semt pazarının temeli atıldı.

İnegöl'ün 21 merkez ve 95 kırsal mahallesinin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, yeni İnegöl bölge olarak adlandırılan semte kapalı pazar alanını oluşturmak üzere çalışmalara başladı. 4 bin 176 metrekare alanda 550 tezgah ile Akhisar, Baykoca ve Huzur Mahallelerine hizmet verecek kapalı semt pazarının temelinin atılması, protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşta katıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ün 116 mahallesinin tamamına dokunmaya, ekonomisine hız vermeye, mobilyasından turizme, köftesinden kaplıcasına kadar ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Temelini attıkları ve Akhisar, Baykoca ile Huzur Mahallelerine hizmet edecek kapalı pazaryerinin 4 milyon liraya mal olduğunu da hatırlatan Aktaş, "Burada hayata geçireceğimiz semt pazarıyla birlikte yavaş yavaş burada hizmetler hayat bulacak. Suyuyla, kanalizasyonuyla, yoluyla birçok şeyi burada hayata geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah bittikten sonra modern bir Pazar yeri olacak. Tabi burada birçok çalışmalar da daha önce yapıldı. Gençlik Merkeziyle, irtibat noktalarıyla, futbol sahalarıyla, semt sahalarıyla, bilgi kültür evleriyle" diye konuştu.

Akhisar'da çok mükemmel bir proje olan Masal Köyü projesinin yükseldiğini ifade eden Aktaş, "Akhisar'ı müthiş bir çekim merkezi haline getirecek. Çünkü insanlar çocuklarını oraya getirmek zorunda kalacak. Kullanılacak malzemeleri Ankara'da hazırlanıyor şuanda. Bir taraftan da parkın alanı hazırlanmaya çalışılıyor. O alışılagelmiş parklardan çok farklı olarak hayat bulacak" dedi.

Konuşmaların ardından temeli atılan pazar yerinin yaklaşık 6 ay sonra hizmete girmesi bekleniyor.

Haber Ara