Dolar

32,2545

Euro

35,0645

Altın

2.469,39

Bist

10.319,96

İbadi-Barzani görüşmesi

İbadi-Barzani görüşmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-12 21:21:41

İbadi-Barzani görüşmesi
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi telefonla arayarak, Peşmerge güçlerinin Musul'a bağlı Sincar ilçesinde elde ettiği başarılar nedeniyle tebrik ettiği belirtildi.

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İbadi ile Barzani arasında yapılan telefon görüşmesinde, terör örgütü DAEŞ'e karşı Irak'ın genelinde verilen mücadele ve Irak Ordusu ile Peşmerge güçlerinin cephelerdeki işbirliği ele alındı.

İbadi, Peşmerge güçlerinin Musul'a bağlı Sincar ilçesini kurtarmak amacıyla başlattığı operasyon kapsamında elde ettiği başarılar nedeniyle Barzani'yi tebrik etti.

Barzani de Peşmergenin Sincar'daki ilerleyişi, savaş meydanındaki son gelişmeleri ve terör örgütü DAEŞ'in çöküşü hakkında İbadi'ye bilgi verdi.

Peşmerge güçleri, Musul'un Sincar (Şengal) ilçesini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmak için sabah saatlerinde başlattığı geniş çaplı operasyonda 20 kilometre ilerleme kaydetmiş ve Sincar'ı 4 taraftan kuşatmıştı. Peşmerge, Sincar'ın yarısından fazlasını kontrol altına almayı başardı. Çatışmalarda 100'den fazla DAEŞ militanı öldürüldü.

Haber Ara