Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

IAAF, Rusya'ya verilecek cezayı görüşecek

IAAF, Rusya'ya verilecek cezayı görüşecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-09 20:30:56

IAAF, Rusya'ya verilecek cezayı görüşecek
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Sebastian Coe, icra kurulunun, Rusya Atletizm Federasyonu'na (ARAF) verilecek cezayı değerlendireceğini belirtti.

Coe, IAAF'nin internet sitesinde yaptığı açıklamada, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya'nın dopingi desteklediği sonucuna vardığı, Rus atletlerin yarışmalara katılım haklarının askıya alınması ve Rusya'daki doping analiz laboratuvarının akreditasyonunun iptal edilmesi önerilerinde bulunduğu" raporunu değerlendirdi.

Raporda yer alan bulguları sindirmek ve anlamak için zamana ihtiyaçları olduğunu kaydeden Coe, "Rapor endişe verici. IAAF İcra Kurulu'nu, ARAF'a verilecek cezanın görüşülmesi için harekete geçirdim. Bu, kolay atılan bir adım değil. Sporcular, sponsorlar ve atletizmseverlere, IAAF'nin yönetimi ya da dopingle mücadele programında yaşanan aksaklıkları düzelteceğimize dair güvence veriyorum. Temiz sporcuları korumak ve atletizme yeniden güvenilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız. IAAF, devam eden soruşturmalar için güvenlik güçleriyle iş birliği önerisinde bulunmayı da sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Haber Ara