Dolar

32,2633

Euro

34,7325

Altın

2.402,12

Bist

10.336,50

Hong Kong'da özel yönetici seçimi

Hong Kong'da özel yönetici seçimi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 10:21:46

Hong Kong'da özel yönetici seçimi
Hong Kong'da 2017 yılında yapılacak özel yönetici seçimi için oylamaya sunulan siyasi reform paketi, yasama meclisinde kabul edilmedi.

South China Morning Post'un haberine göre, bölgede geçen yıl 11 hafta boyunca protesto gösterilerine neden olan siyasi reform paketi, yasama meclisinde iki gün süren çekişmeli görüşmelerin ardından oylamaya sunuldu.

Hong Kong yasama meclisinde demokrasi yanlısı 27 milletvekili ile Pekin yönetimi yanlısı bir milletvekili reform paketine karşı oy kullandı.

Oylamadan önce 30 kadar Pekin yönetimi yanlısı milletvekili meclisten ayrılırken, pakete sadece 8 milletvekili kabul oyu verdi. Pekin yönetimi yanlısı milletvekillerinin binadan ayrılma nedenlerine ilişkin ise açıklama yapılmadı.

Reform paketinin meclisten geçmesi için 70 milletvekilinin üçte ikisi tarafından kabul edilmesi gerekiyordu.

Çin'in, geçen yıl ağustos ayında Hong Kong halkının kendi liderini seçebileceğini ancak adayların Pekin yönetimine bağlı geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğini açıklamasının ardından, bölgede eylül ayında başlayan "tam demokrasi" yanlısı gösteriler yaklaşık 3 ay devam etmişti.

Eylemlere yoğun katılımın olduğu günlerde sokağa çıkan göstericilerin sayısı 100 bine ulaşmıştı.

Haber Ara