Dolar

32,1985

Euro

35,0433

Altın

2.470,83

Bist

10.158,63

Hollanda'nın Mali, Irak ve Ürdün'deki askerlerinin görev s

Hollanda'nın Mali, Irak ve Ürdün'deki askerlerinin görev süreleri uzatıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 17:37:46

Hollanda'nın Mali, Irak ve Ürdün'deki askerlerinin görev s
Hollanda'nın Mali'de ve terör örgütü DAEŞ'e karşı Irak ile Ürdün'de konuşlu askerlerinin görev süreleri uzatıldı.

Hollanda Devlet Bilgilendirme Dairesinden (RVD) yapılan açıklamada, bugün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında her iki bölgedeki askeri birliklerin görev sürelerinin birer yıl uzatılması kararı alındığı bildirildi.

Böylece Irak ve Ürdün'deki askeri birliğin görev süresi Ekim 2016'ya, Mali'de konuşlu askerlerin görev süreleri ise 2016 sonuna kadar uzatıldı.

Söz konusu bölgelerde huzursuzluk ve istikrarsızlığın sürdüğü belirtilen açıklamada, bu yüzden krizlerin çözümü için uluslararası alanda gösterilen çabalara katkı verildiği kaydedildi.

Hollanda'nın geçen sene Nisan ayından bu yana Mali'de Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı barış gücü MINUSMA kapsamında görev yapan birliği 450 asker ve 4 Apache saldırı helikopterinden oluşuyor.

Mali'nin kuzeyindeki Gao bölgesinde konuşlu Hollandalı askerler daha çok BM misyonu için bilgi toplama ve analiz görevinin yanı sıra emniyet güçlerinin eğitimi, hukuk ve güvenlik gibi konularda çalışma yapıyor.

Terör örgütü DAEŞ'le mücadele çerçevesinde Ürdün'de konuşlu Hollanda birliğinde ise 200 asker ve 8 adet F-16 uçağı görev yapıyor. Hollanda'nın 130 kadar askeri de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güçlerine eğitim veriyor.

Haber Ara