Dolar

32,5252

Euro

34,8994

Altın

2.432,81

Bist

9.915,62

Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi

Karar, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-11 18:24:00

Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi
Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi, İstanbul'da protesto edildi.

Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği üyeleri, Beyoğlu Tünel'de bir araya geldi. Gruptakiler buradan İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğuna yürüdü.

Grup adına açıklama yapan derneğin İstanbul İl Başkanı Murat Şahin, Hollanda'yı yönetenlerin iki ülke halkları arasındaki dostluğu unuttuklarını söyledi.

Türk milletinin Hollanda'yı hep kardeş olarak gördüğünü belirten Şahin, 'Ama bugün Hollanda'yı yönetenler Türk milletini üzecek kararlar almaktadırlar. Hollanda yöneticilerin bu kararından büyük üzüntü duymaktayız. Demokrasinin en önemli kaynaklarından biri ifade, toplantı, gösteri özgürlüğüdür." dedi.

Şahin, Hollanda yönetiminin demokratik hak ve özgürlükler konusunda Türkiye'nin bakanlarına karşı büyük yanlış yaptığını dile getirerek, şöyle devam etti:

'Demokrasilerde yürüyüş ve gösteri hakları izin almaksızın yapılabilmektedir. Çağdaş demokrasi ilkelerine aykırı davranan Hollanda yönetimini, Hollanda milletine bugün burada şikayet ediyoruz. Ey Hollanda halkı, seçmiş olduğun iktidar, demokrasiye ihanet etmektedir. Bu ihanet sadece Türk milletine yapılmış bir ihanet değildir. Doğrudan doğruya Hollanda halkına ve Batı milletine yapılmış bir ihanettir. Biz Hollanda milletine saygı ve sevgi duymaya devam edeceğiz.'

Grup, açıklamanın ardından başkonsolosluk önüne siyah çelenk bıraktı.

Haber Ara