Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Hollanda Maliye Bakanı Dijsselbloem, Avro Grup Başkanlığı'na yeninden

Hollanda Maliye Bakanı Dijsselbloem, Avro Grup Başkanlığı'na yeninden aday

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 17:28:52

Hollanda Maliye Bakanı Dijsselbloem, Avro Grup Başkanlığı'na yeninden
Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Avrupa Bölgesi Maliye Bakanlarının oluşturduğu Avro Grup Başkanlığı'na yeniden aday oldu.

Dijsselbloem, Avro Grup Başkanlığı'nı ikinci kez yapmak istediğini belirterek, adaylığının kendi hükümeti tarafından onaylandığını açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda Avrupa'da bu konu hakkında çok sayıda kişiyle görüştüğünü kaydeden Dijsselbloem, adaylığına yönelik geniş bir desteğin bulunduğu düşüncesinde olduğunu söyledi.

Hangi ülkelerin desteğini aldığı konusunda bilgi vermeyen Dijsselbloem, bunu söz konusu ülkelerin kendilerinin açıklaması gerektiğini ifade etti.

Dijsselbloem, yeni başkanın bağımsız seçim sonunda belli olacağına vurgu yaparak, bu çerçevede başka adayların da olabileceğini dile getirdi.

Hollanda Maliye Bakanlığı'nın yanı sıra 2013 yılından bu yana Avro Grup Başkanlığı yapan Dijsselbloem'un görev süresi 21 Temmuz'da sona eriyor.

Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher da Dijsselbloem'un adaylığını desteklediklerini belirterek, kendisinin bu makam için doğru isim olduğunu kaydetti.

Haber Ara