Dolar

32,1373

Euro

35,0174

Altın

2.434,25

Bist

10.656,96

Hollanda kaçak göçmenlere yönelik önlemleri artırdı

Hollanda kaçak göçmenlere yönelik önlemleri artırdı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 12:42:14

Hollanda kaçak göçmenlere yönelik önlemleri artırdı
Hollanda hükümeti, özellikle Hollanda üzerinden İngiltere'ye ulaşmayı amaçlayan sığınmacılara yönelik ek önlemler alınmasını kararlaştırdı.

Güvenlik ve Adalet Bakanlığı, jandarma ve polisten oluşan güvenlik birimlerinin bu kapsamda limanlar ve sınır bölgelerinde daha sıkı kontroller yapacağını duyurdu.

Önlemlerin son aylarda Hollanda üzerinden kaçak yollarla İngiltere'ye giden göçmen sayısında yaşanan artıştan dolayı alındığı bildirildi. Bakanlık verilerine göre, 2015 yılının ilk yarısında Hollanda'dan İngiltere'ye ulaşmaya çalışan sığınmacı sayısı yaklaşık 220'ye çıktı. Bu rakam geçen sene 160 civarındaydı.

Göçmenler, daha çok Hoek van Holland limanından kaçak olarak gemiler ya da tırlara binerek İngiltere'ye ulaşmaya çalışıyor.

Uzmanlara göre, sığınmacıların İngiltere'ye gidişte Hollanda'yı daha çok kullanmaya başlamalarının en önemli nedeni Fransa'nın Calais'deki sınır bölgesinde aldığı yoğun güvenlik önlemleri. İngiltere'ye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin en çok kullandığı sınır kapısı olarak adlandırılan Calais'deki göçmen kampı haziran başında Fransız polisi tarafından dağıtılmıştı.

Haber Ara