Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Hırvatistan'da eğitim çalışanlarından grev

Hırvatistan'da eğitim çalışanlarından grev

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-25 17:12:30

Hırvatistan'da eğitim çalışanlarından grev
Hırvatistan'da bazı eğitim sendikası çalışanları, eğitimcilerin maaşlarına zam yapılması talebiyle ilk, orta ve yüksek öğretim kurumlarında grev başlattı.

Eğitimcilerin maaşlarına yüzde 4 zam yapılmasını talep eden sendika yetkilileri, talepleri karşılanana kadar geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Sendikaların ortak açıklamasında, velilere çocuklarını okula göndermeme çağrısında bulunuldu. Açıklamada, "Eğer mümkünse çocuklar evlerinde kalsın. Mümkün değilse, okula getirilen küçük yaştaki çocuklar için gün boyunca kalabilecekleri sınıflar oluşturulacak" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ülkedeki eğitim çalışanlarının yüzde 63'ünün greve destek vererek, derslere girmeyecekleri kaydedildi.

Hırvatistan Bilim ve Eğitim Bakanı Vedran Mornar da grev kararına rağmen velilerin çocuklarını okula göndermelerini, öğretmenlerin bir kısmının derslere girmeye devam edeceğini söyledi.

Hırvatistan'da aralık ayında parlamento seçimlerinin yapılacağını anımsatan Mornar, seçim öncesinde böyle bir grevin "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Öğretmenler Sendikası, Orta Öğretim Kurumları Çalışanları Sendikası, Bilim ve Yüksek Öğretim Sendikası ile Okullarda Çalışanlar Sendikasınca düzenlenen grev, ülkedeki ilk, orta ve yüksek öğretim kurumlarını kapsıyor.

Haber Ara