Dolar

32,2150

Euro

35,0845

Altın

2.471,76

Bist

10.158,63

Hırvat rehinenin DAEŞ tarafından öldürülmesi

Hırvat rehinenin DAEŞ tarafından öldürülmesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-12 19:07:27

Hırvat rehinenin DAEŞ tarafından öldürülmesi
Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, vatandaşları Tomislav Salopek'in terör örgütü DAEŞ tarafından infaz edildiği haberlerine ilişkin, "Bunun gerçek olduğunu yüzde 100 olarak doğrulayamayız. Gördüklerimiz korkunç" dedi.

Milanoviç, başkent Zagreb'teki hükümet binasında, Hırvatistan vatandaşı Salopek'in DAEŞ tarafından öldürüldüğü haberlerine yönelik basın toplantısı düzenledi.

"Bunun gerçek olduğunu yüzde 100 olarak doğrulayamayız. Gördüklerimiz korkunçtur" ifadelerini kullanan Milanoviç, DAEŞ'in yayınladığı fotoğrafların çocuklara gösterilmemesini istedi.

Milanoviç, Hırvatistan hükümetinin Salopek ailesine her türlü yardım ve desteği sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Terör örgütü DAEŞ'in hem Hırvatistan hem de diğer ülkeler için büyük ve ciddi sorun teşkil ettiğini vurgulayan Milanoviç, "Daha önce diğer ülke vatandaşlarının başına gelen şeyi, ilk kez bir Hırvatistan vatandaşının yaşamasından korkuyorum. Bu tüm dünya için ciddi bir sorundur" dedi.

Başbakan Milanoviç, Hırvatistan vatandaşlarına, DAEŞ'in bulunduğu ülkelere gitmemeleri çağrısı yaptı.

Mısır yetkilileriyle irtibat halinde bulunulduğunu anlatan Milanoviç, Hırvatistan güvenlik ajanslarının, DAEŞ tarafından yayınlanan fotoğrafların gerçek olup olmadığı konusunda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bir gazetecinin "DAEŞ'e karşı operasyonlara Hırvatistan'ın katılıp katılmayacağını" sorması üzerine Milanoviç, "Hırvatistan, DAEŞ'e karşı operasyonlarda yer almayacaktır. Bununla başkaları ilgilenmelidir" diye konuştu.

- DAEŞ infazı sosyal medyadan duyurdu

DAEŞ'e ait sosyal medya hesaplarında, örgütün 22 Temmuz'da rehin aldığı Hırvatistan vatandaşı Tomislav Salopek'in (30) başı kesilerek infaz edildiğini gösteren fotoğrafa yer verildi. Örgüt, infaza gerekçe olarak "Hırvatistan'ın, DAEŞ'e yönelik operasyonlara destek vermesini" gösterdi.

Terör örgütü DAEŞ'in daha önce internette yayınladığı videoda, "Mısır hapishanelerindeki Müslüman kadınların serbest bırakılmaması halinde Hırvatistan vatandaşının 48 saat içinde öldürüleceği" tehdidinde bulunulmuştu.

Evli ve iki çocuk babası Salopek, Mısır'daki bir Fransız şirketinde çalışıyordu.

Haber Ara