Dolar

32,2115

Euro

34,8762

Altın

2.417,39

Bist

10.792,53

Hem antrenör hem sporcu

Hem antrenör hem sporcu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-26 11:52:06

Hem antrenör hem sporcu
HAKAN FURKAN - Türkiye Eskrim Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Flöre Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden 51 yaşındaki Ateş Mükremin Yaylıoğlu, bir yandan antrenörlük yaparken bir yandan da sporcu kimliğiyle organizasyonlarda rakipleriyle mücadele ediyor.

İstanbul'da kendine ait eskrim okulunda öğrenci yetiştiren Yaylıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır eskrim sporuyla uğraştığını belirtti.

Bir insanın eskrime aşık olduktan sonra bir daha bırakamayacağını dile getiren Yaylıoğlu, "Bu spora başlamamda oğlum etkili oldu. Oğlum eskrime başladı, ben de ondan sonra başladım. Eskrimi o kadar sevdim ki işimi gücümü bırakıp bu sporu yapmaya başladım" dedi.

Yaylıoğlu, eskrim sporunda yaşın önemli olmadığını ifade ederek, ölünceye kadar bu spora devam edeceğini kaydetti.

Flöre Türkiye Şampiyonası'nda kendisinden yaşça küçük sporcularla mücadele eden Ateş Mükremin Yaylıoğlu, gençlerle mücadele etmenin de zevkli olduğunu söyledi.

- Hedefi, Dünya Şampiyonası'na katılmak

Antrenör kimliğiyle yetiştirdiği öğrencilerle önemli başarılar elde etmeyi planladığını kaydeden Yaylıoğlu, sporcu olarak da önüne önemli hedefler koyduğunu belirtti.

Kişisel olarak Veteran Dünya Şampiyonası'na katılarak kendisini geliştirmeyi düşündüğünü kaydeden Ateş Mükremin Yaylıoğu, "Belki de 60 yaş üstünde bir şeyler yaparım" ifadesini kullandı.

Haber Ara