Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

HDP PM sonuç bildirisi:

HDP PM sonuç bildirisi:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 17:22:52

HDP PM sonuç bildirisi:
HDP Parti Meclisi sonuç bildirisinde, "Partimiz dün olduğu gibi bundan sonra da her tür darbeye karşı mücadelesini sürdürecektir. Askeri cuntaya ya da darbeye karşı çıkmak demokrat olmak için gerekli, ama yeterli değildir. Belirleyici olan darbe tehlikesi ortadan kalktıktan sonra ortaya koyulacak tutumdur. Darbeye karşı mücadele doğrudur, meşrudur, haklıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, Parti Meclisi'nin dün toplanarak, Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdiği ve bir sonuç bildirisi hazırladığı belirtildi.

Türkiye'nin tarihi bir kırılmanın yaşandığı günlerden geçtiği, bir askeri cuntanın sivil halka, parlamentoya saldırarak iktidarı ele geçirmeye çalıştığı hatırlatılan bildiride, Türkiye toplumunun büyük bir badireyi, bir darbe girişimini yaralı da olsa atlatmayı başardığı ifade edildi.

Darbeler ve darbe girişimlerinin, Türkiye'nin ilk defa karşı karşıya kaldığı bir durum olmadığı, budun bedelini geniş halk kesimlerinin, demokrasinin, barışın ve emek güçlerinin ödediği anımsatılan bildiride, bunların acılarını taşıyan, hala 12 Eylül darbe Anayasası ile yönetilen halkın ve siyasi partilerin, 15 Temmuz darbe girişimini sahiplenmediği, buna karşı durduğu kaydedildi.

Bildiride, Türkiye'yi darbeye taşıyan koşulların cesaretle tartışılamaması, nelerin darbeye yol açtığının ortaya konulmaması halinde yeniden darbe girişimlerinin açığa çıkabileceğine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Partimiz dün olduğu gibi bundan sonra da her tür darbeye karşı mücadelesini sürdürecektir. Askeri cuntaya ya da darbeye karşı çıkmak demokrat olmak için gerekli, ama yeterli değildir. Belirleyici olan darbe tehlikesi ortadan kalktıktan sonra ortaya koyulacak tutumdur. Darbeye karşı mücadele doğrudur, meşrudur, haklıdır. Ama uygulanan yöntemler yanlıştır."

Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının eleştirildiği bildiride, toplumun barış istediği vurgulandı.

Haber Ara