Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Hayvanlarını ararken kayboldular

Hayvanlarını ararken kayboldular

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-20 14:19:25

Hayvanlarını ararken kayboldular
Van'ın Çatak ilçesinde kaybolan hayvanlarını aramak için 4 gün önce araziye çıkan iki kuzenden haber alınamıyor.

Sırmalı Mahallesi'ne bağlı Beğendik Mezrası'nda yaşayan Kadir (41) ve amcasının oğlu Ferzende Karabulut (21), 16 Kasım Pazartesi günü sürülerini otlatmak için araziye çıktı.

Havanın kararmasıyla mezraya dönen iki kuzen, sürüdeki hayvanların eksik, atlarının da kayıp olduğunu fark etti. Kayıp koyunları ve atlarını aramak amacıyla yeniden araziye çıkan amca çocuklarından bir daha haber alınamadı.

Mahalle sakinlerinin arama çalışmaları sonuçsuz kalınca güvenlik güçlerinden yardım istendi. Geçici köy korucularının da aralarında olduğu yaklaşık 200 mahalle sakini, arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kayıp kuzenlerin yakınları, gözyaşları içinde gelecek umutlu haberi bekliyor.

- Kaymakam Akgül

Kaymakam Hacı Asım Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihbarı aldıkları gün AFAD ve jandarma ekiplerine gerekli talimatı verdiklerini söyledi.

Akgül, şöyle konuştu:

"18 Kasım günü jandarma ekiplerimiz, 60 köy korucusu ve mahallelilerle arama çalışmalarına katıldı. 10.00 gibi başlayan aramalar, 14.00 itibarıyla son buldu. Beğendik Mezrası'nın yaklaşık 10 kilometrelik alanı tarandı. O civardaki dere yatakları, mağaralar, her yer kontrol edildi ancak herhangi bir bulguya ve bilgiye ulaşamadık. Hava şartlarının müsait olmaması nedeniyle talep ettiğimiz insansız hava aracı (İHA) ve helikopter havalanamadı. Uygun hava şartlarının oluşması durumunda talebimizi yineleyerek aramamıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Kayıp vatandaşlarımızın telefon sinyallerine ulaşmaya çalışıyoruz. Aramalar vatandaşlarımızın da desteğiyle devam etmekte."

Çatak Belediye Eş Başkanı Evin Keve de beraberindekilerle Karabulut ailelerini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

İmkanları doğrultusunda arama çalışmalarına destek verdiklerini belirten Keve, "Bölgedeki baz istasyonun kapsama alanının dar olmasından kaynaklı, kayıpların telefon sinyallerine ulaşılamadığı bilgisini aldık. Bir an önce ekiplerin, devlet yetkililerin ve bütün halkın bir araya gelerek bu vatandaşları bulma çabasına girmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Ramazan Seylan da kayıpların aynı zamanda akrabaları olduğunu ifade ederek, "Yüksek kesimlere kar yağdı. Onların yolda tipiye yakalandığını düşünüyoruz. Kadir'in 8 çocuğu var, Ferzende ise daha yeni askerden terhis oldu. Civarın büyük bölümünü taradık. Kayıp koyun ve atları bulduk ancak onlardan hiçbir iz yok. Temennimiz onları sağ salim bulmak" diye konuştu.

Haber Ara