Dolar

32,2580

Euro

35,0693

Altın

2.467,33

Bist

10.319,96

Hatay'da çadır kentlerde ilk teravih

Hatay'da çadır kentlerde ilk teravih

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 22:45:50

Hatay'da çadır kentlerde ilk teravih
Hatay'daki çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler, ilk teravih namazını kamp içindeki camide kıldı.

Hatay'ın Altınözü ilçesinde bulunan Boynuyoğun çadır kentinde kalan Suriyeliler, ramazanın ilk teravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Çadır kentte okunan yatsı ezanı sonrası aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli camiye akın etti. Çadır kentlerde kalan kadınlar da kendileri için ayrılan bölümde namazlarını kıldı.

Namaz sonrasında Suriye'deki olayların bitmesi ve iç savaşta hayatını kaybedenler için dua edildi.

Çadır kent din görevlilerinden Halit Muselli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazana ulaşmanın mutluluğunu ve sevinci yaşadıklarını ancak ülkelerinden, akrabalarından uzak olmanın da üzüntüsü içinde olduklarını belirtti.

Muselli, Suriyelilerin Türkiye'de 4'ncü ramazanı geçirdiğini, ülkelerindeki olayların bir an önce bitmesini ve geri dönmek istediklerini söyledi.

Türk hükümetinin ve halkının kendileri için her türlü imkanı sunmaya çalıştığını ifade eden Muselli, 'Türk ve Suriye halkının ramazan ayını kutluyorum. Türk halkı bize her türlü misafirperverliğini gösteriyor. Bizler Suriye'den Esed'in zulmünden kaçtık. Ordusu bize zulmetti, halkını çoluk çocuk demeden öldürdü. Allah'tan temennim ülkemizdeki savaşın bir an önce bitmesidir. Türkiye bize kendi ülkemizdeymiş gibi hissettirdi. Hiç yabancılık çekmedik. Allah onlardan razı olsun' dedi.

Haber Ara