Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Hasta Yol Desteği Protokolü imza töreni

Hasta Yol Desteği Protokolü imza töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 20:46:23

Hasta Yol Desteği Protokolü imza töreni
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin komşu ülkelere farklı dinamiklerle sağlık hizmeti verebilecek durumda olduğunu belirterek, "2014'te Türkiye'den sağlık hizmeti alan yabancı sayısı yaklaşık 500 bindi. Buradan yaklaşık 3 milyar dolar gelir elde ettik. Hedefimiz 2017-2018'de bu rakamı 9-10 milyar dolara, 2023'e geldiğimizde de 20-25 milyar dolara taşıyabilmek" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) ile Ekonomi Bakanlığı'nın "Hasta Yol Desteği Protokolü" imza töreninde konuşan Müezzinoğlu, Başbakanlık tarafından bu yıldan itibaren sağlık turizminin koordinasyonunun kendilerine verildiğini söyledi.

Türkiye'nin sağlık turizminde dünyanın en iddialı ilk 5 ülkesi arasına girmesini hedeflediklerini ifade eden Müezzinoğlu, gerek hükümet programında gerekse seçim beyannamesinde stratejik alanlarından birinin de sağlık ve sağlık turizmi olduğunu anlattı.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin, 78 milyon ülke insanına sağlık hizmeti sunumunda dünyanın en ileri ülkeleriyle iddialı şekilde yarışabilecek noktada olduğunu vurgulayarak, karaciğer naklinde Avrupa'da birinci sırada yer aldıklarını kaydetti.

Dünyanın en ileri sağlık hizmeti sunucusu olmanın başarı ancak bunun yetersiz olduğunu anlatan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu, dünyanın en ileri sağlık hizmeti tüketicisi olmayı da getirir. Dolayısıyla bu bizim bir taraftan başarımızken bir taraftan da tüketici olmanın zorluklarını ve sıkıntılarını görmemiz lazım. Türkiye artık sağlık endüstrisinde iddialı olabilecek ve biyoteknolojik ürünlerde artık 'ben de varım' diyebilecek. Ar-Ge'siyle, bu anlamda Ar-Ge'ye ayırdığı paylar ve verdiği desteklerle Türkiye farklı noktaya gidecek. Onun gerek kurumsal gerekse hukuksal altyapısını kurduk."

- "1,5 milyar nüfusa hitap edebilen potansiyele sahip"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık turizminde birçok avantajı bulunan Türkiye'nin yakın coğrafyasında, 3 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 1,5 milyar nüfusa hitap edebilen potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti.

Avrupa'nın farklı dinamiklerine alternatif olabilecek bir ülke olduklarının altını çizen Müezzinoğlu, "Rusya ve Türk cumhuriyetlerine farklı dinamiklerimizle sağlık hizmeti verebilecek bir ülkeyiz. Yine Körfez ve hemen komşularımıza, yan tarafa baktığımızda, Irak, Suriye, İran, buralara yine önümüzdeki süreçte sağlık hizmeti sunumunda farklı ve cazip hizmet sunabilecek potansiyeli olan ülkeyiz" diye konuştu.

- "Hedefimiz 9-10 milyar dolara taşımak"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2014'te Türkiye'den sağlık hizmeti alan yabancı sayısının 500 bin civarında olduğunu belirtti. Buradan yaklaşık 3 milyar dolarlık gelir elde ettiklerini dile getiren Müezzinoğlu, "Hedefimiz 2017-2018'de bu rakamı 9-10 milyar dolara, 2023'e geldiğimizde de 20-25 milyar dolara taşıyabilmek" dedi.

Protokoldeki yol desteğinin en güçlü ayağının dünya çapında marka değeri THY olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanlığı ve hükümetin desteğinin Türkiye'nin başarısına katkı sağlayacağını söyledi.

Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür ederek, "Bugünkü protokolün, 2015 demeyeceğim ama 2016 rakamlarına yansımasını hep beraber göreceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Akreditasyon Enstitüsü"nü kurduklarını hatırlatarak, desteklerini akredite sağlık kuruluşları üzerinden vereceklerini kaydetti. Müezzinoğlu, tedavi olanların gittiği yerdeki yeni hastaların gelişine katkı sağlamasını amaçladıklarını anlattı sözlerine ekledi.

Haber Ara