Dolar

32,1817

Euro

35,1045

Altın

2.510,82

Bist

10.643,58

Halk oylamasına doğru

Güney Afrika'nın en büyük kenti Johannesburg'da AK Parti 16 Nisan halk oylaması için seçim çalışmalarına başladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 19:52:39

Halk oylamasına doğru
AK Parti, Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'da halk oylaması için çalışmalara başladı.

AK Parti Güney Afrika Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Osman Nuri Önügören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Afrika'da, Cape Town ve Johannesburg başta olmak üzere bütün illerdeki Türk vatandaşlarına ulaşıp yeni sistemi anlatmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Güney Afrika'da yaşayan Türk vatandaşlarına tek tek ulaşacaklarını ifade eden Önügören, yeni sistemi herkese anlatacaklarını söyledi.

Önügören şunları kaydetti:

"Referandum sürecinde yurt dışı seçmenlerimiz 57 ülkede 112 temsilcilikte oylarını kullanabilecek. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı Dış İlişkiler birimi olarak 35 ülkede 62 temsilcilikte seçim organizasyonunu yürütmekteyiz. Diğer ülkelerle ilgili çalışmaları da Genel Merkez'imiz Köln de kurulan SKM merkezimizden yürütmektedir. Malezya'dan Cezayir'e, Güney Afrika'dan Balkanlara, tüm Ortadoğu ve Japonya, Çin, Rusya ve Polonya'ya kadar sandık kurulan bütün temsilciliklerimizde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Bu sadece bir referandum çalışması olarak değil aynı zamanda vatandaşlarımızın dertlerini dinlediğimiz, sorunlarına çare aradığımız ve AK Parti olarak tüm vatandaşlarımızın ayağına gitmeye çalıştığımız bir programdır."

Güney Afrika'ya dil eğitimi için gelen Makine Mühendisi Sefa Kazık da "Bizler ülkemizden on bin kilometre uzakta olsak da AK Parti seçim çalışmalarına elimizden geldiğince destek oluyoruz." dedi.

AK Parti Güney Afrika SKM, anayasa değişikliği için Güney Afrika'da oy verme işleminin başlayacağı 9 Nisan'a kadar 49. Kentroad, Dunkeld Johannesburg'da çalışmalarını sürdürecek.

Haber Ara