Dolar

32,2804

Euro

34,9835

Altın

2.446,96

Bist

10.173,42

Hak-İş 13. Olağan Genel Kurulu

Hak-İş 13. Olağan Genel Kurulu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 14:47:51

Hak-İş 13. Olağan Genel Kurulu
Cumhurbaşı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Gar'ın önünde yaşanan olay, terörün nasıl kolektif uygulandığını gösteren bir olaydır. Kalkıyorlar, 'Burayı DAEŞ yaptı, bilmem kim yaptı.' Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, PKK da var, burada El Muhaberat da var, burada Suriye'nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır" dedi.

Erdoğan, Hak-İş'in 13. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, akşam olduğunda çevresine bakıp "bize şu neyi demiş, bize bu neyi demiş" diye soranlardan olmadıklarını belirterek, "Biz akşam olduğunda kendisine bugün Allah için ne yaptın, bugün ülken için, milletin için ne yaptın diye soranlardanız" ifadesini kullandı.

"Eğer bu saldırılar karşısında boyun eğersek, eğer bu saldırılar karşısında korkarsak, yılgınlık gösterirsek, Allah korusun geri adım atarsak şu 40 yıllık emeğe, bu davayı bu noktaya taşıyanlara haksızlık ederiz. Onlara karşı çok büyük mahcubiyet yaşarız" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz elbette onların metotlarını, onların araçlarını, onların edep yoksunu dillerini, söylemlerini kullanamayız. Onlar her gün yalan söyleyecek, biz her gün doğruyu savunacağız. Onlar her gün iftira atacak, biz her gün hak mücadelesi vereceğiz. Onlar sırtlarını tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan paralel yapılara dayayacaklar, birtakım medya kuruluşlarına, manşetlere, silahlı terör örgütlerine dayayacaklar. Ama biz sırtımızı önce hakka sonra halka dayayıp öyle yürüyeceğiz.

12 Eylül'leri aştık, 28 Şubat'ları aştık, kapatma davalarını, 27 Nisan'ları, Gezi olaylarını, 17-25 Aralık darbe girişimini aştık. Bugün işte bu söylediğim tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan o paralel yapının, bir kısım medyanın, eli kanlı silahlı örgütlerinin ortak saldırıları karşısında da boyun eğmeyecek, geri adım atmayacak, bu saldırıları da Allah'ın izniyle milletin desteğiyle yine aşacağız.

Ben şimdi tabanı ibadet olan bu kardeşlerime sesleniyorum; sizin tavanınızdakiler 'biz sırtımızı YPG'ye, biz sırtımızı PKK'ya dayıyoruz' diyenlerle acaba siz nasıl beraber olabiliyorsunuz? Onlarla beraber nasıl yürüyebiliyorsunuz. Kardeşlerim kişi arkadaşının dinindendir. Biz bunu biliyoruz. Hiç kimse tedirgin olmasın, aziz milletimin tek bir ferdi bile kaygılanmasın: 100 yıl önce Çanakkale'de nasıl geldikleri gibi gittilerse, 100 yıl boyunca her teşebbüslerinde nasıl akamete uğradılarsa bugün de yarın da geldikleri gibi gidecekler. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu millet ağırbaşlıdır, vakurdur, bu millet sabırlıdır, bu millet tahammüllüdür ama bu aziz millet istiklali söz konusu olduğunda, bağımsızlığı, onuru, namusu, şerefi söz konusu olduğunda anlayana anladığı dilden konuşmasını çok iyi bilen bir millettir. Eğer bunu anlamayan, bunu görmeyen varsa, açar tarihin sayfalarını, bizim millet olarak nasıl şahlandığımızı görür."

- "Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır"

Ankara'daki terör saldırısına değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"İşte neler yaptıklarını görüyorsunuz. Şurada Gar'ın önünde... Bakın bu yaşanan olay terörün nasıl kolektif uygulandığını gösteren bir olaydır. Şimdi kalkıyorlar 'efendim burayı DAEŞ yaptı, bunu bilmem kim yaptı.' Bu tamamen bir kolektif terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, burada PKK da var, burada El Muhaberat da var, burada Suriye'nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Kimse kimseyi aldatmasın. Suruç'ta yaşananlar belli, Diyarbakır'da yaşananlar belli ama benim Kürt kardeşlerim bu oyunu çok iyi ayırt etmek durumundadır. Çünkü bunlar için insan canının değeri yoktur. Asla ona kıymet vermezler. Her terör eyleminin ardından yurt içinde, yurt dışında algı operasyonuna başlıyorlar.

Daha eylemin olduğu anda kalkıp da 'bunu saray yaptı' diyenlerin ne mantığının olduğunu artık anlayın. Çünkü ortak çalışıyorlar. Terör örgütü kan akıtacak, bunlar da çıkacaklar manşetleriyle, ekranlarıyla, siyasetçileriyle o terörü, o terör örgütlerini, o teröristleri himaye edecekler. Senaryo bu. Bu Paralel Yapı, bu malum medya kuruluşları, terör örgütleri ve bazı siyasi partiler kendi çıkarlarını, kendi rantlarını düşünüyor olabilirler. Fakat biz hiçbir zaman 'ben' demedik, her zaman 'biz' dedik. Allah korusun memleket yangın yerine dönse uzaktan bunu keyifle seyredecek kadar ülkelerinden ve milletlerinden, milletinden kopmuş durumdalar.

Biz ne bu ülkenin yangın yerine dönmesine ne de bu hainlerin keyiflenmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz bu büyük davanın, bu kutlu davanın hasbelkader ismi öne çıkmış bir neferiyiz. Şahsıma 'muhtar bile olamaz' dediklerinde bunu bana değil, aslında bu millete, Hak-İş'in de sancaktarlığını üstlendiği bu kutlu davanın neferlerine söylüyorlardı. Bugün de Cumhurbaşkanlığı makamına oturan şahsım değildir, cumhurun ta kendisidir."

(Sürecek)

Haber Ara