Dolar

32,2081

Euro

35,0143

Altın

2.499,76

Bist

10.739,57

'Güvenli Taksi, Mutlu Turist'

'Güvenli Taksi, Mutlu Turist'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-14 17:19:11

'Güvenli Taksi, Mutlu Turist'

ANKARA ( AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca, İstanbul'da turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği, havaalanı, Sultanahmet ve Talimhane bölgelerindeki taksi sürücüleriyle ilgili yazılı ve sözlü şikayetlerin ardından gündeme alınan "Güvenli Taksi, Mutlu Turist" projesi hayata geçirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, turizmdeki sıkıntılı günlerin rahat atlatılması ve sektörün her alanında hizmet kalitesinin artırılması için yeni projelere imza atıldığı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın, göreve geldiği ilk günden bu yana turizm sektöründeki kaygıları gidermek için sektör yetkilileriyle omuz omuza aralıksız çalıştığı ifade edildi.

Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Ünal'ın eylem planlarını sektörle paylaşan ve başkanlığını kendisinin yürüttüğü bir özel değerlendirme birimi oluşturduğu belirtilerek söz konusu birimin, sektörün gücünü artıracak diğer başlıklarda da Bakanlığın diğer birimleriyle sıkı çalışmalar yürüttüğü vurgulandı.

Turistler için "Güvenli Taksi, Mutlu Turist" projesinin uygulamaya konduğuna işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı son zamanlarda özellikle havaalanları, Sultanahmet ve Talimhane bölgeleri başta olmak üzere turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bölgelerdeki taksi sürücüleriyle ilgili olarak yazılı ve sözlü çok fazla şikayet gelmesi üzerine harekete geçti. Bu kapsamda 'Güvenli Taksi, Mutlu Turist' projesi uygulamaya koyuldu. Ortak yürütülen proje kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğünün yabancı dil bilen personellerinden oluşan gruplar sorunlu bölgelerde denetimler yapmaya başladı."

Açıklamada, özellikle turistlerin yoğun olduğu mekanlarda yapılan denetimlerin en az bir yıl kesintisiz devam etmesinin planlandığı, hatalı, kusurlu veya kabahatli olduğu belirlenen taksi sürücüleri hakkında anında kanuni işlem yapılacağı ifade edildi.

- İstanbul dünya 5'incisi, Avrupa 3'üncüsü

Açıklamaya göre, dünyanın sayılı destinasyonları arasında ilk sıralarda yer alan İstanbul, en çok tercih edilen şehirler sıralamasında dünyada 5'inci ve Avrupa'da ise 3'üncü sırada yer alıyor. Bu yılın 10 aylık verilerine göre İstanbul, yaklaşık 11 milyon yabancı ziyaretçi ağırladı ve Türkiye'ye gelen turistlerin yüzde 30'undan fazlası İstanbul'u gezdi.

İnternetteki seyahat sitelerince gerçekleştirilen birçok "beğeni yarışması"nda ilk sıralarda yer alan ve "tekrar ziyaret edilecek" destinasyonlar kategorisinde ödüller kazanan kente ilginin devamına yönelik "gönüllü turizm-kültür elçileri" turistler için daha güvenli bir İstanbul oluşturulmaya çalışılıyor.

Turistlerin kötü hizmet, dolandırıcılık gibi konularda mağduriyetini önlemeye çalışan Bakanlık birimleri, turistik işletmeler arasındaki rekabetten doğacak haksızlıkların önüne geçmek için de özen gösteriyor.

- 4 bin 850 denetimde, yaklaşık 3,5 milyon lira ceza

Açıklamaya göre, turizmde kalitenin artması için son altı ayda "kaçak tur ve acentecilik" konusu başta olmak üzere farklı alanlarda 4 bin 850 denetim yapıldı ve yaklaşık 3 milyon 500 bin lira ceza işlemi uygulandı. İstanbul'da üç ayrı bölgede 7 gün 24 saat devam eden denetimlerde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde 17 adet kamu kurumu ve birlik temsilcisinden oluşan bir komisyon görev alıyor.

Haber Ara