Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Gurmeler Ankara'da buluştu

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından başkente gelen ünlü yemek şefleri, 'Gurme Festivali'nde bir araya geldi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-13 17:22:27

Gurmeler Ankara'da buluştu
Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından Ankara'ya gelen ünlü yemek şefleri, Cer Modern'de düzenlenen "Gurme Festivali"nde buluştu.

Etkinliğe katılan Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Türk mutfağının dünyada ilk 5'e girdiğini ancak gönlünde birinci olduğunu, dünyanın farklı ülkelerinin de böyle düşünmesinin ise Türk yemeklerini duyurmak ve tanıtmaktan geçtiğini ifade etti.

Festival süresince geleceğin şef adaylarının değişik kategorilerde yarışacağını belirten Açıköz, yarışmacıların sadece Ankara yemekleriyle dereceye girmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Zeki Açıköz, bu tip etkinliklerde yarışmaya katılanların çoğu zaman haklarının yendiği ve jürinin kendi görüşüyle karar verdiğini düşündüğünü belirterek, bunun önüne geçmek için yarışmanın Türkiye'de ilk defa noter huzurunda gerçekleşeceğini, noterin jüri ile çalışarak sonuçları açıklayacağını vurguladı.

Etkinliğe katılan manken ve yemek kitabı yazarı Gizem Özdilli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival kapsamında yarın gerçekleşecek "workshop" programında 21 günde bir beden küçülten özel formülünü uygulamalı olarak anlatacağını söyledi.

Restoranların, yemek atölyelerinin, doğal ve organik üretim yapan firmaların stantlarının da bulunduğu festival, yarın saat 19.00'a kadar "Cer Modern"de açık olacak.

Haber Ara