Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-05 15:33:57

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Terör sadece Türkiye'ye has değil. Bugün görüyorsunuz İslam coğrafyasının bir çok yerinde, Avrupa'da, dünyanın her yerinde var. Onun için bizim teröre karşı tek yürek, tek ses olmamız lazım." dedi.

Tüfenkci, Malatya Valiliğince bir otelde düzenlenen programda katılımcılarla bayramlaştı. Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerince Hürriyet Parkı'nda gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Her ne ad ve ne nedenle işlerlerse işlesinler bunların gerçekten bir insanlık suçuna imza attıklarını biliyoruz. Terör sadece Türkiye'ye has değil. Bugün görüyorsunuz İslam coğrafyasının bir çok yerinde, Avrupa'da, dünyanın her yerinde var. Onun için bizim teröre karşı tek yürek, tek ses olmamız lazım." diye konuştu.

Türkiye'nin teröre karşı başarılı bir mücadele verdiğini vurgulayan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Türkiye bugüne kadar teröre karşı duruşunda tek yürek, tek ses olmuş yegane devletlerden birisidir. Hiçbir zaman 'şu terörist iyi, bu terörist iyi' diye sınıflandırmamıştır. Onun için bu terörün arkasında kimler varsa, kimler terörü maşa olarak kullanıyorsa elbette milletimiz de biliyor, insanlık da biliyor. O terör bir gün gelir onları da vurur. Bunun için bu mübarek günlerde, bayram günü, insanların, bu terörü kullananların bir kez daha muhasebe yapmalarını öneriyorum."

- "O insanlarımıza sahip çıkacağız"

Tüfenkci, terörden zarar gören illere gerekli yardımların yapılacağını belirterek, "Önümüzdeki dönem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerimiz başta olmak üzere terörden zarar gören illerimizin hem ekonomisini iyileştirmeye hem orada hayatı kolaylaştırmaya hem de sosyal ve ticari hayatın canlandırılması için inşallah bir takım tedbirleri de açıklayacağız. Bizler devletin şefkat eliyle milletin kucaklayıcı, kardeşlik hukukuyla o insanlarımıza sahip çıkacağız. Oradaki acıların, sıkıntıların da inşallah bizlerin, sizlerin gayretiyle kısa sürede sona ereceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, bayramlaşma programlarının ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç ile polis memuru Buhari Ağçelik'in ailesini ziyaret etti.

Şehidin kardeşi Nasuhi Ağçelik'e taziyelerini ileten Tüfenkci, şehitleri unutmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Şehitliğin mertebesinin ve şanının maddi şeylerle ölçülemeyeceğini vurgulayan Tüfenkci, "Bu topraklar ezelden beri kolay muhafaza edilmiyor. Her karışında şehit kanı var." dedi.

Bakan Tüfenkci, daha sonra Hakkari Yüksekova'da terör örgütü mensuplarınca atılan roket sonucu yaralanan ve GATA'da gördüğü tedavisine bayram dolayısıyla ara vererek memleketine gelen özel harekat polisi Şafak Coşkun'u evinde ziyaret etti.

Coşkun'a geçmiş olsun dileklerini ileten Tüfenkci, ziyaretin basına kapalı bölümünde Başbakan Binali Yıldırım'ı özel harekat polisi Coşkun'la telefonla görüştürdü.

Başbakan Yıldırım'ın geçmiş olsun dileklerini ilettiği Coşkun'un sağlık durumu hakkında bilgi aldığı aktarıldı.

Haber Ara