Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-04 15:11:37

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Artık bu dönemden sonra ihracat yapan da ithalat yapan da Türkiye'deki gümrükleme maliyetlerinin düştüğünü görecek, dünya piyasaları ile rekabet edebilir konuma gelecek" dedi.

Elazığ Havalimanı'ndan karayolu ile kente gelen Tüfenkci, çiftlik mevkisinde Vali Süleyman Kamçı, AK Parti milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, İl Başkanı Hakan Kahtalı, partililer ve çok sayıda vatandaş tarafından kurban kesilerek karşılandı.

Vatandaşlarla selamlaşan Tüfenkçi, kendini karşılamaya gelen halk oyunları ekibinin gösterisini de izledi.

Tüfenkci, vatandaşlara teşekkür ederek, tarafına tevdi edilen bakanlığın kente verilen bir bakanlık olarak kabul ettiğini söyledi.

Bundan sonra milletvekilleri, belediye başkanları, teşkilatla kentin kalkınması, büyümesi için var güçleriyle çalışacaklarını anlatan Tüfenkci, "Hizmetleri dün olduğu gibi bugün de yarın da Malatya'ya layık olduğu şekilde, daha güçlü bir şekilde getireceğiz. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü, dirliğimizi bozmayalım" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Malatya İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda katıldı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada da kente verilen bakanlıktan dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, teşkilata ve Malatyalılara teşekkür etti.

Bundan sonra Malatya'dan çıkacak milletvekilleri ve siyasetçilerin, AK Parti hafızasında başarılarla yer etmesi için vatandaşlardan destek beklediğini dile getiren Tüfenkci, kendisinin de gece gündüz çalışarak Malatya'yı utandırmayacağını söyledi. Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Hükümet kurulmadan önce çok çeşitli bakanlar senaryolarında veya önermelerinin hiçbirinde Bülent Tüfenkci olarak benim ismim olmadı zaten bu kabinenin içerisinde en sürpriz bakanlardan birisi de benim ve en başında geliyorum. Bunu şunu için söylüyorum; Rabbim nasip ederse gerçekten o oluyor. Onun için de biz birbirimizin kalbini kırmadan, birbirimizin arkasından kuyu kazmadan, ayak oyunları yapmadan partimizi nasıl başarıya ulaştırırız, davamızı nasıl başarıya ulaştırırız, birbirimizi nasıl yükseltiriz, bunu hep beraber inşallah bundan sonra başta milletvekillerimiz, teşkilatlarımız, belediye başkanlarımızla göstereceğiz. Bunu samimi duygularımla söylüyorum."

- "Gece gündüz demeden çalışacağız"

Vatandaşların hizmetkarı olduklarını dile getiren Tüfenkci, "Sadece AK Parti teşkilatlarının değil, bize oy versin vermesin bütün Malatyalı hemşehrilerimizin hizmetkarıyız. Ben bu mutluluğu, sevinci bize oy vermeyen muhalefet partilerinde de görüyorum" dedi.

Tüfenkci, görevlerin birer imtihan olduğunu ifade ederek, "Önemli olan kubbede hoş bir seda bırakmak. Önemli olan Türkiye'nin gelişimine, değişimine, dönüşümüne, refahına katkı sunmak. 64. Hükümet'i tanımlarken reform hükümeti olduğunu ifade ederek yola çıktık, ilk günkü aşkla yola çıktık. İnşallah bu aşk ve heyecanla Türkiye'nin hem milli gelirin hem refahını hem de gelişmişlik düzeyini artıracağız" diye konuştu.

Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini anlatan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Bu süreçleri bizler yönetmek zorundayız. Bizler kabile devleti değiliz, bizler oturmuş, köklü, geçmişi olan bir devletiz ve kadim bir medeniyetin de mirasçılarıyız. Onun için bize umut bağlayan, bizden gerçekten umut olarak bahseden bir ümmet var, mazlumlar grubu var. Bunun için Türkiye'yi dimdik ayakta tutmak zorundayız. Gece gündüz demeden çalışacağız. Gerçi bakanlığımız da 7-24 çalışan bir bakanlık. Gerek kara hudut kapıları, gerek gümrük kapıları ile 24 saat faaliyet gösteren bir bakanlık. Aynı zamanda iş ticaret bölümüyle hayatın her alanına dokunan her alanda bulunan bir bakanlık. Perakende sektöründen tutun da küçük esnafından, büyük ticaret erbabına kadar bütününü kucaklayan, onların önünü açacak bir bakanlık. İnşallah sizlerin dualarıyla da biz Türkiye'de iç ticaret hacmimizi yükselttiğimiz gibi aynı zamanda dış ticaret hacmimizi de yükseltip Türkiye'nin refahı, gelişmişlik noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bununla ilgili bakanlık olarak hem şeffaflaşacağız hem otomasyona geçeceğiz hem süratleneceğiz, aynı zamanda denetlenebilir verimli bir bakanlığı oluşturup yolumuza devam edeceğiz. Artık bu dönemden sonra ihracat yapan da ithalat yapan da Türkiye'deki gümrükleme maliyetlerinin düştüğünü görecek, dünya piyasaları ile rekabet edebilir konuma gelecek. Bunu da biz Allah'ın izniyle gayrisafi milli hasılamızı da artırmada bakanlık olarak üzerimize düşeni gerçekleştirmiş olacağız."

Haber Ara