Dolar

32,7866

Euro

35,0697

Altın

2.448,57

Bist

10.471,32

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-18 18:16:48

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Suiye ve Irak ile sınırımızın uzunluğu bin 450 kilometre. Oralarda gerçek anlamda insanlık trajedileri yaşanıyor. Savaşlar, kargaşalar yaşanıyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye, oradaki sıkıntıları Türkiye'ye ithal etmeme becerisini gösterebildi" dedi.

Canikli, Piraziz ilçesinde Hasan Şenel Parkı'nda vatandaşlarla bayramlaştı.

Burada konuşan Canikli, Suriye'nin kuzeyi ve Irak'ta yaşanan olayların yeni olmadığını, Orta Doğu'da binlerce yıldır çatışmaların, kavgaların ve savaşların yaşandığını söyledi.

Canikli, bölgede yaşanan olayların Türkiye'ye sıçramamasının sağlandığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orta Doğu coğrafyası her zaman çatışmaların, kavgaların yaşandığı bir bölge olmuştur. Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu bu coğrafyada ateş hiç sönmemiş. Şu anda da devam ediyor ateş. Hemen yanı başımızda, hepimiz ibretle izliyoruz. Güneyimizde Suriye, Irak, batımızda Yunanistan. Birinde siyasi istikrarsızlık, savaş, kargaşa var, bir tanesinde ekonomik istikrarsızlık var. Bu millet bu tür sıkıntılarla çok kez karşı karşıya kaldı. Bu topraklarda özgürce yaşamak için bedel ödendi. Allah bir daha o günleri göstermesin."

Türkiye'nin Suriye ve Irak ile sınır uzunluğunun bin 450 kilometre olduğunu dile getiren Canikli, "Oralarda gerçek anlamda insanlık trajedileri yaşanıyor. Savaşlar, kargaşalar yaşanıyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye, oradaki sıkıntıları Türkiye'ye ithal etmeme becerisini gösterebildi. Komşumuz yanıyorsa, kavga varsa sizi etkilememesi hemen hemen imkansız. Tüm sıkıntılarına rağmen Türkiye'yi ateş çemberine düşürmeden, oraya bulaştırmadan 12-13 yıldan beri bu ülkenin yönetilmesinin kolay bir şey olduğunu düşünmeyin. Kolay bir şey değil" ifadesini kullandı.

Bakan Canikli, ekonomik açıdan da Türkiye'nin, oradan gelen rüzgarlarla karşı karşıya kaldığını kaydederek, "Türkiye'nin hem o yaşananlardan hem de ekonomik olarak olumsuz etkilenmemesi için gereken tüm hassasiyeti gösteriyoruz. Bir taraftan da Türkiye büyümeye, yürümeye devam ediyor. Hem koruyoruz hem de yürümeye devam ediyoruz. Yatırımların yapılması da gerekiyor. 'Tamam ben Türkiye'yi batmaktan kurtardım ve görevimi yaptım' deme şansımız yok. Vatandaşın talebi var doğal olarak" diye konuştu.

Haber Ara