Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Gümrük Bölge Müdürü Erol: 'Güvenlikte çelik gibi duran bir gümrük teşkilatıyız'

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol, dünya ticaretinin çok acımasız bir rekabet içerisinde devam ettiğini belirterek, bu çerçevede teşkilat olarak işadamlarının önünü açmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Erol, 'Güvenlik anlamında da çelik gibi duran bir Gümrük Teşkilatını yarattığımıza inanıyorum' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 10:34:22

Gümrük Bölge Müdürü Erol: 'Güvenlikte çelik gibi duran bir gümrük teşkilatıyız'
Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol, dünya ticaretinin çok acımasız bir rekabet içerisinde devam ettiğini belirterek, bu çerçevede teşkilat olarak işadamlarının önünü açmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Erol, "Güvenlik anlamında da çelik gibi duran bir Gümrük Teşkilatını yarattığımıza inanıyorum" dedi.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda sabah saat 09.30'da düzenlenen törene, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol ile çok sayıda Bölge Müdürlüğü personeli katıldı.

Törende, Bölge Müdürü Fikret Erol tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunan gümrükçüler, Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu.

Törenin sona ermesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Erol, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarının ortaya çıkardığı olumsuz ve üzücü durumları da dikkate alarak, gerek Bakanlık gerek taşra teşkilatları olarak, Dünya Gümrük Günü'nü bu yıl coşkudan uzak, mütevazı bir şekilde kutladıklarını söyledi.

Bugünkü adıyla Dünya Gümrük Örgütü'nün ilk kuruluşunu 1950 yılında Gümrük İşbirliği Konseyi adıyla gerçekleştirdiğini belirten Erol, Konseyin ilk toplantısını aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 17 ülkeyle 26 Ocak 1953 tarihinde gerçekleştirdiğini anlattı. Erol, "Konsey, 1994 yılına kadar Konsey adı altında işlevini yürütmüşse de 1994 yılında işlevlerini tüm dünyaya daha iyi yansıtmak amacıyla adını Dünya Gümrük Örgütü olarak değiştirmiştir. O günden sonra Konseyin ilk toplantı tarihi olan 26 Ocak tüm dünyada Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmaktadır. Biz de ülkemizde her yıl 26 Ocak'ı Dünya Gümrük Günü olarak kutluyoruz. Biz burada bir gün önce kutladık. Çünkü genelde taşradaki idarecilerimiz 26 Ocak'ta Ankara'daki kutlamalara davet edildiği için bir gün öne aldık" diye konuştu.

"Dünya ile rekabette işadamlarımızın önünü açmak için gayret ediyoruz"

Özellikle Mersin'de limanın, şehrin gerek ülke ticareti gerek dünya gerekse Akdeniz ticareti için stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Erol, "Biz de teşkilat olarak bu stratejik değerin bilincinde olarak hareket ediyoruz. Tüm iş ve işlemlerimizin süratle neticelendirilmesi konusunda oldukça müteyakkızız. Bu konuda özellikle ilimizde ülkemize örnek olabilecek bir şekilde kamu-özel sektör iletişim ve etkileşiminin en güzel örneklerini sunmaya çalışıyoruz. Bu konuda da oldukça büyük mesafeler aldık. Biz dünya ticaretinin çok acımasız bir rekabet içerisinde devam ettiğini biliyoruz. Bunun için biz teşkilat olarak işadamlarımızın önünü açmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çünkü Gümrük Teşkilatının sergileyeceği hizmet anlayışı, işadamlarımıza dünya ticareti rekabetinde avantaj veya dezavantajlar açacak çok önemli bir konuma sahiptir. Bunun bilincinden hareketle çok olumlu adımlar atıyoruz. İş ve işlemleri hızlandırırken, diğer taraftan sosyo-ekonomik, kültürel ve ülke güvenliği açısından da bir zafiyet yaşanmaması için limanımızda ve diğer görev alanlarımızda her türlü tedbiri alıyoruz. Bu konuda alt ve üst yapıda eksiklerimizi kısa süre içerisinde Bakanlığımızın destekleriyle tamamladık. İnsan gücümüzü de eğittik. Güvenlik anlamında da çelik gibi duran bir Gümrük Teşkilatını yarattığımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Haber Ara