Dolar

32,2448

Euro

35,0595

Altın

2.507,60

Bist

10.643,58

Gözaltındaki FIFA yetkilisinin temyiz başvurusu reddedildi

Gözaltındaki FIFA yetkilisinin temyiz başvurusu reddedildi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 18:14:50

Gözaltındaki FIFA yetkilisinin temyiz başvurusu reddedildi
İsviçre Federal Ceza Mahkemesi, FIFA'da yolsuzluk iddiaları kapsamında gözaltında bulunan FIFA yetkilisinin, ABD'ye iade edilme süreci sonuçlanana kadar serbest kalma talebine yönelik temyiz başvurusunu reddetti.

İsviçre Federal Ceza Mahkemesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsviçre'de gözaltına alınan 7 FIFA yetkilisinden birinin serbest bırakılma isteğiyle yaptığı temyiz başvurusunun sonuca bağlandığı, FIFA yetkilisinin ABD'ye iade edilme süreci sonuçlanana kadar gözaltında kalmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Temyiz başvurusunda bulunan FIFA yetkisinin serbest bırakıldığında kaçma riski var" denildi.

Gözaltına alınanlar arasında, FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb, Eski FIFA Başkan Yardımcısı Eugenio Figueredo ile FIFA yetkilileri Jose Maria Marin, Eduardo Li, Rafael Esquivel, Julio Rocha ve Costas Takkas bulunuyor.

FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla, 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle açılan soruşturmanın gölgesinde 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede FIFA Başkanı Sepp Blatter, 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre'de gözaltına alınan 7 FIFA yetkilisinden biri, ABD'ye iade talebine karşı İsviçre Federal Ceza Mahkemesi'ne 10 Haziran tarihinde temyiz başvurusunda bulunmuştu. Temyiz başvurusunda bulunan yetkilinin ismi açıklanmamıştı.

İsviçre medyası temyize başvuran FIFA yetkilisinin eski FIFA Başkan Yardımcısı Eugenio Figueredo olduğunu iddia etti.

Haber Ara