Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Girişimciliğin temelleri atılıyor

Girişimcilik kültürünün tohumları İzmir'de genç yaşlarda atılıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Embryonix Teknoloji Transfer Ofisi ile Özel İzmir Amerikan Koleji (ACI) arasında geliştirilen ortak program doğrultusunda lise öğrencileri 'İnovasyon Yolculuğu'na hazırlanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-04 10:58:23

Girişimciliğin temelleri atılıyor
Girişimcilik kültürünün tohumları İzmir'de genç yaşlarda atılıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Embryonix Teknoloji Transfer Ofisi ile Özel İzmir Amerikan Koleji (ACI) arasında geliştirilen ortak program doğrultusunda lise öğrencileri "İnovasyon Yolculuğu"na hazırlanıyor.

İnovasyon ve girişimcilik üzerine eğitimler alan öğrenciler, geliştirdikleri projelerle "Innoaction Challenge" adlı program kapsamında değerlendirildi. Lise öğrencilerinin projelerinin değerlendirilmesi amacıyla ilk etapta İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar ile Özel İzmir Amerika Koleji Müdürü Didem Erpulat arasında protokol imzalandı. İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar, öğrencilerin kendi fikirlerini ve projelerini doğru yönlendirebilmelerini amaçladıklarını belirterek, "Öğrencilerimizin kendi geliştirdiği özgün fikirleri nasıl hayata geçirebileceklerini göstermeyi amaçladık. Bilimsel, teknoloji ve deneyimin paylaşımını hedefliyoruz. Böylece öğrencilerimiz, projelerini doğru değerlendirebilecek iş modelleri üzerinde durabilecekler. Kendi projeleri üzerinden de iş modeli geliştirebilecekler" dedi.

Öğrencilerin girişimcilik eğitimi alacağını, bunun sonucunda iş fikirlerini nasıl değerlendirebileceklerinin ortaya konulacağını, mentor desteğinin de sağlanacağını aktaran Prof. Dr. Aşkar, çalışmaların önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini söyledi.

Haber Ara