Dolar

32,2726

Euro

34,9830

Altın

2.458,61

Bist

10.151,19

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden değerlendirme toplantısı

Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; göçer ve hayvan hareketleriyle mera kiralamalarına ilişkin değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 13:16:28

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden değerlendirme toplantısı
Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; göçer ve hayvan hareketleriyle mera kiralamalarına ilişkin değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, 2017 yılında göçer ve hayvan hareketleriyle ihtiyaç fazlası meraların, Bitlis'e dışarıdan gelecek göçer hayvan sürüleri için kiralanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda 2017 yılında Bitlis'e ilkbahar-yaz dönemi otlatma periyodu için dışarıdan gelecek olan göçer ve göçerlere ait hayvan sürülerinin Bitlis'te konaklatılması ve bu hayvan sürüleri için kiraya verilecek meraların durum değerlendirilmeleri de yapıldı. Bitlis Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, 2017 yılı için mera ve yaylaların büyük bir kısmı göçerlere ve hayvan sürüleri için kullanıma açıldığını, bu konuda da oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçildiğini ifade etti. Asak, "Ülkemiz ve ilimiz ekonomisine büyük katkısı olan göçer hayvancılığına destek vererek, ilimizin kalkınması ve ekonomik anlamda kazanç elde etmesini sağlamak zorunda olduğumuzu belirterek, özellikle mera ve yaylalarımızın Bitlis ve Bitlis'e dışarıdan gelen göçer hayvanları için ucuz yem kaynağı olduğunu, bu hayvanların kaliteli ve doğal yem ihtiyacını karşıladığını unutmamalıyız. Bitlis'e gelen göçer ve hayvan sürüleri ile başka illere transit geçiş yaparak gitmek isteyen göçer ve göçer sürülerine Bitlis il sınırı içinde yaya olarak hareket etme izni verilmeyeceği, intikallerin sadece karayolu ve demiryolu kullanılarak araçlarla, veteriner sağlık raporu ile yapılacak. Mera kiralaması yapmak isteyen göçer hayvan sürü sahiplerinin mart ayı sonuna kadar İl Mera Komisyonuna başvurmaları gerekmektedir. Devletin tasarrufu altında bulunan çayır, mera, yaylak ve kışlaklar hiçbir şekilde köy muhtarları, belediye başkanları ve diğer şahıslar tarafından kiraya verilmeyecektir. Böyle tutum ve davranışlarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır" diye konuştu.

Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Bitlis Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Murat Koçanlı, İl Mera Komisyonu üyeleri, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü, ilçe gıda tarım hayvancılık müdürleri, köy muhtarları ve göçer hayvancılığı yapan çiftçiler katıldı.

Haber Ara