Dolar

32,2583

Euro

34,6968

Altın

2.401,87

Bist

10.264,66

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu, Antalya'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu, Antalya'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-18 20:37:53

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Arzu, Antalya'da
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Antalya Valiliğini ziyaret etti.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Arzu, Valiliği ziyaretinde şeref defterini imzaladı ve Vali Türker'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Arzu, burada yaptığı konuşmada, EXPO'nun yanı sıra Antalya'nın genel sorunlarını da konuştuklarını söyledi. Antalya'nın EXPO ve turizmin dışında önemli bir tarım merkezi olduğunu vurgulayan Arzu, şunları kaydetti:

"Antalya'nın bu özelliğini biz biliyoruz. Antalya 9 milyar tarımsal gayrisafi milli hasılayla Türkiye'nin önemli tarımsal merkezlerinden biri. Bu hem yaptığı üretim hem de tabii ki Antalya'ya çok turist geldiği için bu üretimin önemli bir kısmı da burada tüketildiği için aynı zamanda üretimin burada olmasının lojistik anlamda da önemli bir payı var."

Bakan Arzu, Antalya'nın tarımdaki katma değerini daha fazla arttırabilmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Ziyaretin ardından Antalya Kültür Sanat'a (AKS) giden Arzu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından burada açılan sergiyi gezdi. Picasso ve Ara Güler'in eserlerini inceleyen Arzu, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'den sergiyle ilgili bilgi aldı.

Bakan Arzu, daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne giderek, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Haber Ara