Dolar

32,7547

Euro

35,0834

Altın

2.457,99

Bist

10.471,32

Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 22:47:14

Genel seçime doğru
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Çanakkale milletvekili adayı Bülent Turan, "Bir parti var, sadece doğuda var. Bir parti var, sadece batıda var. Bir parti sadece ortalarda var. Ama AK Parti, ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı her yerde var ve var olacak" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine giden Turan, daha sonra Çan ilçesinde düzenlenen toplantıya katıldı.

İlçede coşkuyla karşılanan Bülent Turan, vatandaşlarla sohbet etti, esnafla görüştü.

Hafta içi olmasına rağmen binlerce kişinin bir araya gelmesini çok anlamlı bulduğunu ifade eden Turan, katılanlara teşekkür etti.

AK Parti'nin siyasete başladığı dönemde bazı kesimlerin "Bir rüzgardı, gelir geçer" dediklerini aktaran Bülent Turan, "Bir lider var, endamı güzel. Muhtar bile olamaz dediler, Cumhurbaşkanı oldu. Millet arkasında, halk arkasında, 'rüzgardı' diyenler mahcup oldu. Yorulmak bir yana, daha yeni başlıyoruz. 'Yolun yarısındayız' diyoruz. '7 Haziran akşamı kim iktidar olacak' tartışması yoktur. Tartışmasız, farkla AK Parti yoluna devam edecek" diye konuştu.

Çan'a daha önce de geldiğini dile getiren Turan, şunları söyledi:

"İki aydan beri hiçbir vekil adayımıza, muhalefet adaylarına söz söylemedim. Ama Çan'dakiler dahi çıktılar hep bizi konuştular, liderimizi konuştular, hakaret ettiler, yalan söylediler, iftira ettiler. Dönüp bakmadık. Onlar konuşacak, biz iş yapacağız. Biz dünya diyoruz, Türkiye Çin'den sonra en çok büyüyen ülke diyoruz, onlar 'Bülent nerede doğdu?' diyor. 'Nerede evlendi, kaç yaşında' diyor. Lanet olsun sana. Gündemimiz onlara cevap vermek değil. Halka hesap vereceğiz. Tek dayanağımız halkımız."

Muhalefet partilerinin yaptığı siyasi bildirilere de değinen Bülent Turan, "Buradan söylüyorum, en çok hakaret edenler, 7 Haziran akşamı ilk tebrik edecek olanlar. Hiç önemli değil. Adam olmak önemli. Adam olmazsan, Çanlı olsan ne yazar, Lapsekili olsan ne yazar. Çıktı kürsüye sadece bizi anlattı. Hepsini not alıyoruz. Ama onların küçük dünyası bizim gündemimiz değil. Uzaya Göktürk uydusunu gönderdik. Ardından Göktürk 2 uydusunu gönderdik. Ben Göktürk diyorum, adam 'Sen nerelisin' diyor. Aş bunları aş. Ben Lapsekiliyim. Çan'dan evliyim, gurur duyuyorum. Ben Hakkarili de olabilirim. Diyarbakırlı, Ankaralı olabilirim. Hani ne oldu sizin milliyetçiliğiniz? Hani kardeşliğiniz? Bir parti var, sadece doğuda var. Bir parti var, sadece batıda var. Bir parti sadece ortalarda var. Ama AK Parti, ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı her yerde var ve var olacak" şeklinde konuştu.

Turan, konuşmasında eğitim, sağlık, adalet, ulaştırma ve ekonomi alanlarında AK Parti hükümetleri döneminde yapılan yenilikleri de anlattı.

Haber Ara