Dolar

32,5317

Euro

34,8540

Altın

2.441,03

Bist

9.915,62

'Gelenekten Geleceğe' sergisi açıldı

Türk ve İslam sanatı figürlerini çağdaş formlarla buluşturan ressam Rauf Tuncer'in eserleri sanatseverlerle buluştu

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-25 18:23:00

'Gelenekten Geleceğe' sergisi açıldı
Türk ve İslam sanatı figürlerini çağdaş formlarla buluşturan ressam Rauf Tuncer'in eserleri, "Gelenekten Geleceğe" adıyla sanatseverlerle buluştu.

Cukurcuma'da geçen yıl faaliyete başlayan Markazid Sanat Galerisi'nde açılan sergi hakkında AA muhabirine bilgi veren Markazid Sanat Galerisi işletmecisi ve koleksiyoner Ömer Faruk Elçi, sergide, Türk resim sanatının önde gelen ustalarından Rauf Tuncer'in farklı formlarda hazırlanan 26 eserinin yer aldığını söyledi.

Beş ayrı galeriden oluşan Markazid Sanat'ta farklı tatlardan eserlerin sergilendiğini aktaran Elçi, "Üst galerimizde Türk sanatının önemli mayalarından biri olan Rauf Tuncer, alt galerimizde ise Prof. Dr. İsa Eliri'nin birbirinden enfes, deniz temalı çalışmaları yer alıyor. Koleksiyon eserler, çeşitli kulvarlardan oluşturduğumuz yaklaşık 150 resim ve heykeli, İstanbullu sanatseverlerle buluşturmak istedik." dedi.

Elçi, sanat terazisinin iki kefesini eşitlemek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Geleneksel Türk motoflerinin modern çizgilerle tuale aktarılan sergimizin açılışını, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 24. Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çeşitli ülke temsilcileri ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin katılmıyla gerçekleştirdik ve 24 Kasım'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Burada sergilenen eserlerin 26'sı ressam Rauf Tuncer'e ait, toplamda ise 152 eser sergileniyor. Beyoğlu Çukurcuma'da faaliyet gösteren Markazid Sanat Galerisi'nde, her ay değişen ve yenilenen salonlarıyla, gerçekleştirdiğimiz kültür sanat çalışmalarımıza ve 'Gelenekten Geleceğe' sergimize ziyaretçileri ve sanatseverleri bekliyoruz."

Hat sanatının icrası ve renk kompozisyonuyla dikkati çeken sergi, 24 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Haber Ara