Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Gaziantepspor bilardoda da iddialı olmak istiyor

Gaziantepspor bilardoda da iddialı olmak istiyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 12:16:34

Gaziantepspor bilardoda da iddialı olmak istiyor
KEREM KOCALAR - Spor Toto Süper Lig'de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek temsilcisi olan Gaziantepspor, yeşil sahaların ardından kurduğu bilardo takımıyla bu kulvarda da iddialı olmak istiyor.

Yaklaşık 25 senedir Süper Lig'de kesintisiz boy gösteren ve futbolda Anadolu takımları arasında istikrarlı bir çizgi yakalayan kırmızı-beyazlı kulüp, adını farklı branşlara da yazdırma kararı aldı. Bu kapsamda ilk adımın atıldığı branş ise bilardo oldu. Takıma kazandırdığı 2 sporcuyla Dünya Üç Bant Bilardo Şampiyonası'na katılan Güneydoğu temsilcisi, yeni transferlerle adını dünyaya duyurmak istiyor.

Kulübün yönetim kurulu üyesi Mehmet İhsan Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantepspor'u Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinde tanınan bir kulüp haline getirmek istediklerini söyledi.

Futbolun dışındaki branşlarda da kurumsallaşmaya çalıştıklarını belirten Güney, bu kapsamda kulübün asbaşkanı Bülent Konca'nın da desteğiyle bilardo takımını kurduklarını ifade etti.

Kırmızı-beyazlı renklerin artık bilardo masalarında da varlık göstereceğinin altını çizen Mehmet İhsan Güney, "Gaziantepspor bilardo takımında, Türkiye'nin ve dünyanın yakından tanıdığı 6 sporcu yer alacak. İlk transferimizi de Türkiye genel klasman 9'uncusu Gökhan Salman ve 2015 1. etap şampiyonu, 2. etap üçüncüsü Mehmet Can Çapak gibi isimleri kadromuza katarak gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bilardoda uluslararası başarıyı hedeflediklerini dile getiren Güney, şunları kaydetti:

"İki sporcumuz şu an Portekiz'de Porto Kulübü tarafından organize edilen Dünya Üç Bant Bilardo Şampiyonası'nda kulübümüzü temsil ediyor. Porto, dünyada bilardo sporuna destek veren ilk kulüplerden birisidir. İnşallah Gaziantepspor olarak bilardoda Türkiye'de ve dünyada örnek gösterilen bir kulüp olacağız. Bu kulvarda şampiyon takım kurma çabası içindeyiz. Gaziantep'te çok fazla bilinmeyen bilardo sporu artık taraftarlarımızı heyecanlandıracak. Çünkü Gaziantepspor büyük bir kulüp, bilardoda da zirvede kalacak bir takım kuracağız."

- Tesis kuruldu

Mehmet İhsan Güney, merkez Şehitkamil ilçesinde bilardo tesisi kurduklarını kaydetti.

Bilardoya gönül vermiş sporcuları kulübe davet eden Güney, "Ayrıca bu branşın futbola da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü bilardo takımımız yurt dışında önemli organizasyonlara katılacak. Bu sayede de kulübümüz daha fazla tanınacak. Teknik heyetimiz veya yöneticilerimiz transferler için yabancı ülkelere gittiklerinde işleri daha da kolaylaşacak" ifadelerini kullandı.

Haber Ara