Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

G20 Liderler Zirvesine doğru

G20 Liderler Zirvesine doğru

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 18:05:53

G20 Liderler Zirvesine doğru
Antalya'da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla zirve öncesi ve sonrasında liderlerin ulaşımı dolayısıyla Antalya-Belek arasındaki yollarda olağanüstü trafik önlemleri uygulanacak.

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Gencer, zirve nedeniyle alınan trafik tedbirleriyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, 9-19 Kasım tarihleri arasında bütün yönlerden Antalya'ya büyük araç girişinin Antalya Ulaştırma Koordinasyon Merkezi kararınca yasaklandığını ifade etti.

Zorunluluğu bulunan ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden izin alan büyük araçların ise 00.00-06.00 saatlerinde geçişlerine müsaade edileceğini belirten Gencer, Antalya Havalimanı'ndan Belek Kavşağı'na kadar olan alanın gidiş yönü protokol hattı olarak belirlendiğini kaydetti.

Bu güzergahın zirve boyunca olağanüstü önlemlerle ulaşıma açık tutulacağını vurgulayan Gencer, protokol yolunun hiçbir şekilde sivil kullanıma açılmayacağını söyledi.

Askeri Havalimanı kavşağından Belek'e kadar 27,5 kilometrelik güzergahta 19 kontrolsüz, 8 ışık kontrollü kavşağın yer aldığını ve buraların ekiplerce 24 saat esasına göre denetimde tutulacağını anlatan Gencer, vatandaşların zirve trafiğinden olumsuz etkilenmemesi amacıyla Antalya-Belek yolunun Antalya'ya gidiş kısmının iki şeride bölünerek gidiş-geliş yolu olarak sivil kullanımda olacağını anlattı.

Gencer, Isparta yönüne gideceklerin de yine güney şeritten devam ederek Isparta yönüne açılacak geçiş yolundan ana yola çıkmalarının sağlanacağını belirtti.

- "Zorunlu olmadıkça Antalya Belek yolu kullanılmasın" uyarısı

Liderlerin geçişi sırasında her iki yönde yolun boş bırakılacağını ifade eden Gencer, zorunlu olmadıkça zirve günlerinde vatandaşların Antalya-Belek yolunu kullanmamalarını istedi.

Gencer, havalimanına gidecekler gibi zorunlu ulaşım için trafiğe çıkanların yol kesmeler nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı en az 3-3,5 saat önce yola çıkılması uyarısında bulunarak, bin 400 trafik polisinin zirve boyunca güzergahta görev alacağını kaydetti.

Zirve için 270 trafik araçlı eskortun görevlendirildiğini anlatan Gencer, özellikle 13-17 Kasım tarihlerinde muhtelif saatlerde Demokrasi Kavşağı ile Belek Kavşağı arasında liderlerin geçişleri sırasında trafiğin durdurulacağını söyledi.

Gencer, geçişler dışında trafiğin tek şeritten devam edeceğini vurgulayarak, "1 saatlik kapanma 35 kilometrelik bir araç kuyruğuna yol açıyor. Vatandaşların bu duruma göre önlemlerini almaları gerekir" dedi.

Güvenlik gerekçesiyle liderlerin geliş-gidiş zamanlarının belli olmadığını vurgulayan Gencer, trafik akışının anlık gelişmelere göre düzenleneceğini vurguladı.

- "Vatandaşlar için 10 bin broşür hazırlandı"

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Uğur Gülcü de zirve süresince Belek ve çevresindeki vatandaşların kapanan yollar nedeniyle mağduriyet yaşamaması için Serik Belediyesince yönlendirme levhaları konulduğunu anlattı.

Alternatif güzergahlar konusunda halkın bilgilendirilmesi için de 10 bin broşür hazırlandığını dile getiren Gülcü, hazırlanan broşürde, 10-17 Kasım tarihleri arasında kapalı alanlara girmeyerek, iş yeri ve ev arasında değişik yollar ve farklı saatler belirleyerek alternatif güzergahların kullanılması, belirtilen günlerde ruhsatlı bile olsa silah taşınmaması, cüzdanda mutlaka kimlik belgesi taşınması, şüpheli insanlar ve cisimlere karşı duyarlı olunması uyarılarının yer aldığını söyledi.

- Trafiğe kapanacak yollar

Söz konusu broşürde 10-17 Kasım tarihlerinde G20 Liderler Zirvesi nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar şöyle sıralandı:

"Belek'te Turizm Caddesi, Alan Caddesi, D-400 karayoluna çıkan Köprübaşı Caddesi. Kadriye'de Turizm Caddesi'ne çıkan tüm yollar. Aşağı Kocayatak'ta Aşağı Kocayatak Mahallesi, Kumköy Mahallesi, Çamlık Caddesi üzerinden Alan Caddesi ve Turizm Caddesine inen caddeler. Eminceler Köyü yolundan Köprübaşı Caddesi üzerinden Turizm yolu. Atatürk Caddesi üzerinden Alan Caddesi'ne çıkan yollar. Aşağı Çatma'dan Turizm ve Atatürk Caddesi'ne çıkan tüm yollar ile Çakallık'tan Atatürk ve Alan Caddesine çıkan tüm yollar."

Haber Ara