Dolar

32,2854

Euro

34,9732

Altın

2.447,91

Bist

10.173,42

Fransız gezgin göğüs kanserine meydan okuyor

Fransız gezgin göğüs kanserine meydan okuyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-04 12:10:04

Fransız gezgin göğüs kanserine meydan okuyor
"The Sun Trip" organizasyonu kapsamında, İtalya'dan Antalya'ya gelen Fransız Beatrice Cazanave, 5 yıl önce yakalandığı göğüs kanserine meydan okuyor

Cazanave ve eşi, organizasyon kapsamındaki "EXPO'dan EXPO'ya" yarışmasında İtalya'nın Milano kentinden güneş enerjisiyle çalışan bisikletiyle yola çıktı. Cazanave ile eşi Yannick Aspe, Antalya'ya ulaşan son yarışmacılar oldu.

14 ülkeden 25 yarışmacının katıldığı yarışmaya eşiyle katılan 50 yaşındaki Cazanave, yaklaşık 3 bin 500 kilometrelik yolun ardından Aksu ilçesindeki EXPO 2016 sergi alanına geldi. Çifti, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül karşıladı.

İki çocuk annesi Cazanave, matematik öğretmeni olan eşinin yaptığı güneş enerjili bisikletle yola çıktıklarını anlattı. Antalya'ya gelinceye kadar olan güzergahta herkesin kendileriyle yakından ilgilendiğini dile getiren Cazanave, çok güzel manzaralar gördüklerini kaydetti.

- Kansere sporla mücadele

Yaklaşık 5 yıldır göğüs kanseri ile mücadele ettiğini söyleyen Cazanave, rahatsızlığının ileri düzeyde olduğunu ve doktor kontrolüyle yarışmaya katıldığını belirtti. Kemoterapi gördüğünü ve tedavinin yan etkileriyle de mücadele ettiğini anlatan Cazanave, şunları söyledi:

"Zorlu bir süreç yaşıyorum ancak hayatıma sporu dahil ettiğim günden bu yana kendimi daha iyi hissediyorum. Spor hastalığı yenmek için iyi bir yöntem. Çok pozitif bir etkisi var. Kendimi daha iyi hissetmek için eşimle bu yarışmaya katıldım. Hayattayım ve formdayım. 3 yıl önce bunu beklemiyordum. Yolda 50. yaşımı kutladık, yarışma ile hastalığın dışında da bir hayat olduğunu öğrendim."

Fransız çift, bir süre Antalya'da dinlendikten sonra Milano'ya hareket edecek, yarışmacılar mücadele sonunda 7 bin kilometre yol katetmiş olacaklar.

Haber Ara