Dolar

32,8426

Euro

35,2174

Altın

2.442,99

Bist

10.471,32

Fransa'da 'düşük fiyat' protestosu

Fransa'da 'düşük fiyat' protestosu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-21 13:00:31

Fransa'da 'düşük fiyat' protestosu
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, tarım işçileri ve hayvan yetiştiricilerinin devam eden düşük fiyat protestosu karşısında harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Hollande, Paris'te aralık ayında düzenlenecek İklim Değişikliği Zirvesi'ne hazırlık amacıyla yapılan İklim Konferansı başlamadan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Tarım çalışanları ve hayvan yetiştiricilerinin şikayetçi olduğu düşük fiyatlar konusunda acil eylem planı hazırlanması gerektiğini belirten Hollande, konuyu yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında tartışacaklarını söyledi.

Hollande, protestocuların ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığının farkında olduğunun altını çizerek hayvan yetiştiricileri ve tarım işçileriyle çalışan dağıtıcıların da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Hafta başından bu yana traktör ve tarım araçlarıyla Normandiya bölgesindeki Caen'de yol kapatan protestocular, bölgedeki çeşitli kentlerin otoyol bağlantılarında da trafiği durdurdu.

Caen'e yaklaşık 120 kilometre mesafede bulunan ve Fransa'nın en çok ziyaret edilen ikinci yeri olan Le Mont-Saint-Michel adasına çıkan tek yolun da kapatılmasıyla bölgeye gitmek isteyen turistler zor anlar yaşadı.

Araçlarıyla kentlerin girişinde baraj oluşturan 300 kadar eylemci, Tarım Bakanı Stephane Le Foll'ün bölgeye gelmesini, aksi takdirde eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Le Foll, dün eylemcileri perşembe günü Paris'e görüşmeye çağırmış ancak işçilerin bağlı olduğu sendikalar teklifi reddetmişti.

- "Yerli et tüketin" kampanyası

Hükümet, et tüketimindeki azalma nedeniyle hayvan yetiştiricilerine yardımcı olmak için "yerli et tüketin" kampanyası başlatmıştı. Ancak çiftçiler kampanyayı yetersiz buluyor ve asıl süpermarketlerdeki düşük fiyatlara müdahale edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Avrupa tarım sektörünün önemli ülkelerinden Fransa'da, düşük fiyatların yaklaşık 22 bin hayvan yetiştiricisi ve tarım çalışanını zarara uğratacağı tahmin ediliyor.

Haber Ara