Dolar

32,2873

Euro

34,7885

Altın

2.403,70

Bist

10.260,17

Filistinli Müslümanlar Ve Din Görevlileri Sultangazi'deki İftarda Bir Araya Geldi

Sultangazi Belediyesi düzenlediği iftar programı ile Filistinli Müslümanları ve din görevlilerini bir araya getirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 09:39:20

Filistinli Müslümanlar Ve Din Görevlileri Sultangazi'deki İftarda Bir Araya Geldi
Sultangazi Belediyesi düzenlediği iftar programı ile Filistinli Müslümanları ve din görevlilerini bir araya getirdi.

Ramazan ayı dolayısıyla her akşam Sultangazi Belediyesi Ramazan Etkinlik alanında çeşitli iftar programları düzenleyen Sultangazi Belediyesi, bu akşam düzenlediği iftar programı ile Filistinli Müslümanları ve din görevlilerini bir araya getirdi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği iftar programına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katılarak davetlilerle birlikte iftar yaptı. Kuran'ı Kerim tilavetinin de yapıldığı iftar programında ezanın okunmasının ardından davetliler dualara ederek oruçlarını açtı. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı etkinlikte Filistinli Müslümanlar ve din görevlileri birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

"BU ETKİNLİKLER VATANDAŞLARIMIZ TARAFINDAN ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ"

İftar öncesinden açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Sultangazi'de her akşam farklı bir etkinliği yaşadık. Programlarımız kapsamında sadece İslam ülkelerini değil, sivil toplum kuruluşlarını da bu davetlere çağırarak hayırlı bir iş yaptık. Çünkü burada kaynaşmanın sağlanması için burada yaşayan insanlarında onlarla birlikte olmaları gerekiyor. Programlar kapsamında 15 İslam ülkesi bizim misafirimiz oldu ama onlar da alışkanlık haline geldiği için her akşam buraya gelmeye başladılar. Çünkü o kardeşlerimiz burada iftar sofralarının kurulduğunu biliyorlar, kendi yörelerinin yemeklerini yem fırsatı buluyorlar. Hatta onlar bizlere bu kültürü tanıtma fırsatı verdiler" dedi.

"SULTANGAZİ'DE BİRLİKTE İFTAR YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZ ARTTI"

Ramazan etkinlik alanının vatandaşlar tarafından sevildiğini söyleyen Başkan Altunay, "Bu akşam Filistinli kardeşlerimizle beraber din adamlarımızı burada bizimle beraberler. Her geçen gün büyüyen bir ilçe olduğumuz için, camisi, mescidiyle çoğalan bir ilçeyiz. Bu çokluktan dolayı bu akşam din adamlarına getirebilme açısından tereddüt etmiştim, ama şimdi görüyorum ki masalarımız dolmuş. Demek ki insanlar günde 18 saat aç kaldıktan sonra gelecek davetlere gitmeyi istiyorlar. Gönül bir dost, bir sevgili, bir arkadaş arıyor, biz bu sene Sultangazi'de bunu yapıyoruz. Etkinlikler kapsamında bu alanımız, diğer etkinlik alanımız, parklarımız ve şehir ormanlarımızı şu anda doluyor ve taşıyor. Evde iftar yerine bir dostlar, arkadaşlar birlikte iftar yapmanın arttığına işaret eder. Bu da Ramazan'ın bereketidir, feyzidir. Allah bütün İslam aleminin bütün Ramazanlara aynı güzellikte ulaştırsın" diye konuştu.

Haber Ara