Dolar

32,2329

Euro

34,9539

Altın

2.408,76

Bist

10.400,48

Filistinli çocuğun avukatına gözaltı

Filistinli çocuğun avukatına gözaltı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 02:56:31

Filistinli çocuğun avukatına gözaltı
İsrail polisinin, kanlar içerisinde yerde yatarken Yahudi yerleşimcilerin küfürler ederek izlediği görüntüleri yayınlanan 13 yaşındaki Filistinli Ahmet Manasıra'nın avukatlığını üstlenen Tarık Bergus'u, sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarından dolayı gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, insan hakları avukatı Bergus'un sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarında "Yahudilere ve güvenlik güçlerine karşı saldırıları kışkırtmaktan" dolayı gözaltına alındığı iddia edildi.

İsrail'in Jerusalem Post gazetesi, İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld'in söz konusu avukatla ilgili olarak, "Filistinlilere, suçsuz İsrailliler ve polise karşı saldırılara katılma çağrısı yapıyordu" dediğini aktardı.

İsrail polisi, son dönemde sosyal medya paylaşımlarından dolayı Filistinlilere yönelik gözaltı kampanyası yürütüyor. Geçen aylarda Filistinlilerin sosyal medya paylaşımlarını takip etmek için özel bir birim oluşturan polis, çok sayıda kişiyi paylaşımlarından dolayı gözaltına aldı.

Daha önce kanlar içerisinde yerde yatarken Yahudi yerleşimcilerin küfürler ederek izlediği görüntüleri yayınlanan 13 yaşındaki Filistinli Ahmet Manasıra'nın, 9 Kasım'da da İsrailli polisler tarafından hakaret edilerek sorgulanışını gösteren video kaydı ortaya çıkmıştı.

Halen tutuklu olan ekim ayı sonunda İsrail mahkemesine çıkarılan Manasıra, "Bıçaklı saldırı düzenleyerek öldürme girişiminde bulunmak ve iki İsrailli öğrenciyi yaralamakla" suçlanıyor.

Haber Ara