Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması

Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 23:43:31

Filistinli 4 yolcunun Mısır'da kaçırılması
Gazze'deki Filistin Enformasyon Bakanlığı, Mısır'da kaçırılan 4 Filistinli gencin, eğitim ve tedavi için yurtdışına çıktığını belirtti.

Mısır medyasında gençlerin, "Gazze'den yola çıkmadığı, terör eylemleri yapmak amacıyla zaten Sina'da bulundukları ve dışarı çıkma yasağı saatinde bölgede hareket edemeyecekleri için otobüsü durdurduklarına" dair yer alan iddialara ilişkin Bakanlıktan açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Kaçırılan 4 genç, Filistin'den eğitim ve tedavi için çıktı. Mısır medyasında söz konusu gençler hakkında yer alan iddialar yanlış bilgiler üzerine kurulu. Medyada, kaçırılanlarla alakalı bilgiler açık değil bu nedenle olayı açıklığa kavuşturma ihtiyacı duyduk" denildi.

Olayın ayrıntıları anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gençler, Mısır'a resmi yollardan girdi. Pasaportlarına Refah Sınır Kapısı'nın mührü vuruldu. Rutin işlemler tamamlanana dek orada beklediler. Otobüs, Kuzey Sina'da sokağa çıkma yasağı saati başlamasına rağmen akşam saat 10 civarlarında hareket etti. Araçta Mısırlı bir emniyet mensubu ya da Filistinli diplomat yoktu. Sınır kapısından yaklaşık 300 metre uzaklıkta otobüs, yüzleri maskeli bir grup tarafından terörist saldırıya uğradı. Önce araca ateş açıp durdurdular sonra ellerinde yolcuların ismi olan kağıtlarla otobüse bindiler. 4 genç, silah zoruyla kaçırılarak, bilinmeyen bir yere götürüldü."

Açıklamada, "Bazı Mısırlı medya kuruluşları, sorumsuzca yaptıkları kışkırtıcı haberlerle, Mısır'ın konumuna layık olmayan sözler kullanarak iki ülke arasındaki kardeşlik ruhunu zedelemeye çalıştı. İçinde bulunduğumuz zor zamanda Mısır medyasından, halklarımız arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendiren bir konumda olmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yaralı olduğu söylenen Filistinli Yasir Zenun (28), Hüseyin ez-Zubde (28), Abdullah Ebu'l Cebin (22), Abduddayim Ebu Lubde (24) adlı gençler, Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Refah Sınır Kapısı'ndan Kahire Havalimanı'na giden bir yolcu otobüsünün geçen hafta kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açılarak durdurulması sonucu kaçırılmıştı. Olayı henüz üstlenen olmadı.

Haber Ara