Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Filistin Devlet Başkanı Abbas:

Filistin Devlet Başkanı Abbas:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 20:30:50

Filistin Devlet Başkanı Abbas:
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanmasının, İsrail de dahil olmak üzere bölgenin nükleer silahlardan temizlenmesi için bir başlangıç olmasını umduklarını belirtti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Ramallah'ta İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'u kabulünde konuşan Abbas, "İran'la yapılan uluslararası anlaşmanın Ortadoğu bölgesinde barış, güven ve istikrarı getirmesini, İsrail de dahil olmak üzere bölgemizin nükleer silahlardan arındırılmasının başlangıcı olmasını umuyoruz" dedi.

Abbas, "Uluslararası işbirliği ve uluslararası katılımın artması müzakerelerin başarıya ulaşabileceğini gösterdi. Uluslararası toplum Arap-İsrail çatışmasına bir çözüm düşünmeli" diye konuştu.

Abbas ve Hammond ayrıca Filistin topraklarındaki son gelişmeleri, İsrail'le yürütülen siyasi sürecin tıkanması konularını ele aldı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond ise ülkesinin Avrupalı bir grupla, barış sürecinin yeniden başlaması için gereken çabayı sarf etmeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Haber Ara