Dolar

32,1975

Euro

35,1103

Altın

2.520,18

Bist

10.643,58

Filistin'de revizyon sonrası kabine toplantısı

Filistin'de revizyon sonrası kabine toplantısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-04 19:05:56

Filistin'de revizyon sonrası kabine toplantısı
Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, kabinede yapılan kısmi revizyonun nedeninin siyasi değil, teknik ve idari olduğunu belirtti.

Hükümet kanadından yapılan açıklamada, Ulusal uzlaşı hükümetinin Başbakanı Hamdallah, kabinede yapılan kısmi revizyonun ardından gerçekleşen ilk bakanlar kurulu toplantısında, hükümetin çalışmalarını genişletme ve geliştirme kararının teknik ve idari nedenlerden dolayı alındığını bildirdi.

Açıklamada, yapılan değişikliğin hükümetin performansını artırmaya yönelik olduğunu herhangi bir siyasi eğilimi güçlendirme yahut zayıflatma çabası içermediğini ifade eden Hamdallah, ulusal uzlaşı hükümetinin ulusal birlik hükümetine, ulusal birlik hükümetinin de seçimlere alternatif olmadığını vurguladı.

Hamdallah, hükümetinin, birliğin ve uzlaşmanın sağlanmasına yönelik çabaları güçlendirmek adına ulusal birlik hükümeti kurulmasından hemen sonra istifasını sunmaya hazır olduğunu belirtti.

- " Hükümetin arkasında durun"

Milli çıkarların her şeyin üstünde tutulması çağrısında bulunan Hamdallah, ulusal projeyi gerçekleştirmek ve işgalden kurtulmak için bütün Filistinli grup ve oluşumlardan hükümetinin arkasında durmasını istedi.

Hamdallah Hükümeti'nin yeni bakanları 31 Temmuz Cuma günü Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın önünde yemin etmiş, Hamas ise "anayasaya aykırı ve ulusal uzlaşının dışında" olarak nitelendirdiği bu durumu kınamıştı.

Filistin uzlaşı hükümetinde Yerel Yönetimler, Eğitim ve Yükseköğretim, Ulaştırma, Tarım ile Ekonomi olmak üzere beş bakanlıkta değişikliğe gidilmişti.

Haber Ara