Dolar

32,3824

Euro

34,7615

Altın

2.407,50

Bist

10.113,01

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 19:10:15

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
Batı Afrika Ilımlılık ve İtidal Forumu Direktörler Heyeti Üyesi ve Cezayir'deki İslami partilerden Barış Toplumu Hareketinin eski genel başkanı Abdurrahman Saidi, Türkiye'deki başarısız darbe girişiminde dış güçlerin içeridekilerle iş birliğinin açık olduğunu belirtti.

Saidi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi ve insan hakları savunucusu ülkelerin halk tarafından seçilmiş Hükümete askeri darbe yapılmaya çalışıldığını gördüğünü ancak sadece bunu izlediğini söyledi.

Böyle bir durumda net bir tavır sergilenmemesi makul mü?" diye soran Saidi, bazı büyük devletlerin, duruşunu açıklamak için olayların sonlanmasını beklemesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

"Dış güçlerin Türkiye'deki başarısız darbe girişiminde içeridekilerle iş birliği yaptığı açıkça görülüyor" diyen Saidi, gelecek günlerin bu iş birliğini gözler önüne sereceğini kaydetti.

Saidi, AK Parti'ye yönelik girişimlerin yeni olmadığını ve bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti yöneticilerine karşı dezenformasyon kampanyalarıyla ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından planlanan projelerle yıllar önce başladığını söyledi.

Türkiye'de genel seçimlerin tekrarlanmasıyla planların suya düştüğüne işaret eden Saidi, "Devleti kontrol altına alma planlarının tümünün başarısız olmasının ardından Fetullah Gülen, demokratik yollarla seçilmiş bir Hükümeti zorbalıkla, askeri darbe girişimiyle masum insanları katlederek değiştirmeye başvurdu." ifadelerini kullandı.

Saidi, FETÖ mensuplarından özellikle de Türkiye dışında olanların stratejilerini değiştireceklerini ve başka yollarla sahneye geri dönmeye çabalayacaklarını belirtti.

Haber Ara